Färja Trelleborg – Travemünde

Fredag den 27 september 2013
Klockan 09.00 var vi på plats vid kajen för att åka ombord på Peter Pan, som skulle föra oss över till Tyskland. Klockan 10.00 skulle färjan avgå.

När vi kom ombord, valde vi att köpa ett komfortpaket, något, som vi inte ångrade. För 435 kronor fick vi en bra daghytt med dusch, en rejäl måltid och två ”soft drinks” var. Vi fick välja mellan att äta frukostbuffé, buffé mitt på dagen eller kvällsbuffé. Vi valde att äta i lugn och ro mitt på dagen. Under dagen drack vi vid två tillfällen varsin stor cappucino som ”soft drinks”.

Överfärden var lugn och Peter Pan anlöpte Travemündes hamn på utsatt tid d.v.s. klockan 18.30. Vi körde ner till fiskehamnen, där det finns stora parkeringsplatser, som man får använda som ställplats. Skyltar för husbilar finns utsatta och från klockan 18.00 är det avgiftsfritt. Koordinaterna är N53 57 38  E10 52 43. Trots att det antagligen var någon fest på gång inne i staden, var det lugnt här. Vi tittade på fyrverkerierna, som avfyrades under kvällen och somnade sedan gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: