Våren är här!

Söndag den 26 januari 2014
Idag var det varmt ute och vid middagstid visade termometern på närmare +23 grader. Luften kändes annorlunda. Fåglarna var livligare och en mängd sjöfåglar befann sig i vattensamlingarna i stadens utkant. Kohägrar brukar gå i nötboskapens spår och hålla rent deras klövar. Idag passade en kohäger på att få en ridtur på en hästrygg. Det märks att våren är på gång.

Vi har befunnit oss i Portugal ganska länge och det börjar bli dags att åka in i Spanien igen. Har man varit ett bra tag i ett land, är det även en process att lämna det.

Vi åkte en liten tur på eftermiddagen för att besöka Gran Plaza. De hade ju rea även där och jag letade efter ljusmanschetter. Några ljusmanschetter fanns det inte. Däremot hittade jag en tröja på rea. Det plagget hade jag sett för flera månader sedan, men tyckte då att det var för dyrt. Då kostade tröjan 25 € och nu var den nedsatt till 9.90 €.

När vi kom tillbaka till Alagoa ställde vi oss ute i bushen bland ginstbuskarna, där det redan stod några andra husbilar. Det var avsevärt skönare att stå ute i grönskan än att parkera på asfalt. Här kunde vi även ta ut våra stolar, utan att det stör någon.

Ett annat vårtecken är att den vita ginsten nu har börjat blomma. Ginstbuskarna växer i stora, höga buskage bakom stranden. Det är nog bra att de trivs och bildar hela buskiga skogar. Tillsammans med gräs och andra marktäckare binder de sanden och är även vindskydd.

20140126 002 kopiera

20140126 003 kopiera

På tal om vindskydd började det blåsa rejält igen framåt kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: