Hårklippning

Måndag den 27 januari 2014
Vilken skillnad det är att stå ute i naturen med husbilen mot att stå på en asfalterad parkering! Bortsett från att blåsten tog i ordentligt några timmar var det lugnt och skönt. För ett par år sedan stod vi här med två par svenska husbilsvänner och deras hundar. Ett par har stannat i Sverige i år. Vi har inte glömt er J. och A., utan ni finns ofta i våra tankar och vi hoppas att ni har en bra vinter. Det andra paret befinner sig i Spanien och vi kommer säkert att ses framöver.

Tiderna förändras och världen står inte still. Det märks inte minst, när man övervintrar med husbil år efter år. Tre par, som under alla år har stått nere i Alagoa, är också i Sverige av olika anledningar, några p.g.a. stigande ålder och andra p.g.a. sjukdom. En är t.o.m. avliden. Det gäller att ta vara på tiden och livet, medan vi kan!

Idag var det dags för hårklippning igen och på eftermiddagen åkte vi till närbelägna Manta Rota, där min frissa väntade. Vi hann ventilera en del om bygden. Idag fick hon klippa oss båda. Resultatet blev superbra.

Storkar ser man inte så ofta just här, men idag hade ett par landat ute på en äng. Kanske letade de efter en ny bostad?

Den vita ginsten, som är så dyr hemma, men växer som ogräs här, hade slagit ut ännu mera idag, ett säkert vårtecken. De gula klöverblommorna, som växer i täckande mattor överallt och som Ingemar för några år sedan döpte till ”gulklockor”, vände sig njutningsfullt mot solen. När solen går ner, eller när vädret blir sämre, slår de igen sina vackra klockor. De bellisliknande blommorna börjar också slå ut i stora sjok på ängarna. En mindre sort av vita och gula krysantemumblommor visar sig även överallt.

Anslag med en tecknad husbil och portugisisk text sitter uppe på ett par ställen. Tydligen ska man ha ett möte om husbilar i en samlingssal den 1 februari. Undrar just vad som kommer att avhandlas?

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ulla & Torgny
  Jan 29, 2014 @ 14:44:21

  Så bra du har hittat en frissa. Det tycker jag är det svåraste när man är borta på vintern, att hitta en frissa som är bra. Blev snaggad sist jag var hos frissan, nu var frissan en kille, det var kanske därför jag blev snaggad. Men nu växer ju mitt hår fort, så nu är det dags igen……….Kramar

 2. Lena & Jan
  Jan 31, 2014 @ 17:16:47

  Aldrig, under våra 8 övervintringar har vi sett såå många husbilar ute i fria naturen i Spanien, verkar intressant med ert Portugisiska husbilsmöte!

 3. ingerhl
  Feb 03, 2014 @ 09:21:28

  Ulla och Torgny! Håller med dig Ulla, om att det är svårt. Vi har ju båda en massa virvlar i håret och den här frissan kan konsten att klippa efter dem. Jag har under åren hittat tre frissor i Spanien/Portugal, som är bra. Vi kan utväxla adresser, när vi ses. Ha en fortsatt trevlig resa!

  Lena och Jan! Vi har inte varit så mycket i Spanien den här övervintringen än. Husbilsmötet? Kanske tänker de ordna en ställplats där, precis som i närbelägna Manta Rota??? Ha en fortsatt skön vistelse önskar vi er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: