Till Dordogne och camping Perpetuum

  Lördag den 27 september 2014

En del av ställplatsen i Pageas

En del av ställplatsen i Pageas


Strax efter 09.00 var vi färdiga för avfärd och åkte söderut på N21 mot Perigueux. Frankrike är husbilsvänligt och ofta har man all service på avgiftsfria ställplatser, där det ibland även finns toaletter. Efter den här vägen förekom allt tätare erbjudanden om gåsleverpastej.

Vi fortsatte mot floden Dordogne, nära Domme. Utmed den här floden ligger några av Frankrikes vackraste byar. Vi stannade till vid La Roque för att ta en promenad utefter floden, se oss omkring i byn och äta en välbehövlig glass. Det var +35,5 grader ute.

Dordognefloden vid de "vackraste franska byarna"

Dordognefloden vid de ”vackraste franska byarna”

IMG_2500 kopiera

IMG_2502 kopiera

IMG_2503 kopiera

Floden vid La Roque

Floden vid La Roque

DSC_0003 kopiera DSC_0004 kopiera

IMG_2507 kopiera IMG_2508 kopiera IMG_2512 kopiera

Nu hade vi inte långt kvar till camping Perpetuum, där vi varit ett par gånger tidigare. Här står man inte tätt, utan det är gott om plats i grönskan. Ner mot floden är det mycket fri placering. Om man önskar, kan man även hyra ett mobilt hus, som det finns gott om inom området. Den stora poolen var öppen. Däremot var barnpoolen stängd för underhåll.

Medan Ingemar checkade in, hade jag ett skämtsamt samtal på engelska med en äldre fransman och hans färgade vän. Så skönt att få skratta! Fransmannen hade redan skojat med Ingemar, om att det var fullt på campingen, vilket det inte alls var.  🙂   ”Vår vanliga plats” var ledig, så där etablerade vi oss för ett par återhämtningsdagar i lugn och ro.


3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Elisabeth
  Sep 29, 2014 @ 20:57:21

  Så härligt!!!

 2. Lena & Jan
  Okt 02, 2014 @ 07:45:43

  Åh vad härligt det ser ut, här är det himmelsfärg i grå nyanser, jag avskyr det. Men väntar på att få ett läkarbesök avklarat 🙂

 3. ingerhl
  Okt 05, 2014 @ 19:18:41

  Elisabeth, Lena och Jan! Dordognedalen kan vi verkligen rekommendera. Vi har bara sett en bråkdel. Hoppas allt ordnar sig, så ni kommer iväg söderut! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: