En lång dagstur över ett bergsområde

Fredag den 20 november 2015

Idag tänkte vi lämna Medelhavet och åka vidare mot Cadizområdet, närmare bestämt till San Lucar de Barrameda, som ligger vid floden Guadalquivirs utlopp i Atlanten. Mestadels brukar vi åka kustvägen förbi Malaga och Gibraltar, men idag kände vi för att åka över bergen och därmed slippa alla turistjippon utmed Costa del Sol. När vi båda tidigare hade kusiner att träffa utmed solkusten, var det roligt att åka den sträckan. Världen och tiderna förändras på både gott och ont.

Vi följde den numera utbyggda och mycket vackert belägna A45 i riktning mot Sevilla/Granada. Jag kände mig hänförd inför Moder Jords storslagna, mäktiga bergslandskap, som kraftfullt brer ut sig i omgivningarna här och var med inslag av välskötta jordegendomar. Överallt där det går att få fäste, ligger små byar och städer på de mest otillgängliga platser.

Motorvägen fortsatte mot Antequera/Cordoba. Vill man ha en rast utefter den här vägen, gäller det att ta en avtagsväg mot närmaste ort. Rastplatserna är obefintliga. Vi fortsatte på A384 mot Antequera/Jerez de la Frontera. Vid ett tillfälle råkade vi komma in i fel fil och hamnade vid Formel1-banan utanför Jerez. För några år sedan stannade vi här, när det var Formel1-träning och då Ingemar gick in och tittade. Idag tog vi både kaffe- och sovpaus här.

IMG_4375 kopiera

Vi fortsatte därefter genom jordbrukslandskapet, där man här och var höll på att skörda oliver. Även pressning av olivskörden såg vi på ett par håll. Snart anlände vi till dagens mål, ställplatsen i San Lucar de Barrameda. Vi har stått här ett antal gånger, så det var inte svårt att hitta. Ytterligare en svensk bil fanns på den stora planen. Paret i den bilen skulle åka till Malaga nästa dag, eftersom frun skulle flyga till Sverige. De var här för första gången och frågade, om vi kunde hjälpa dem att hitta rätt väg ut ur staden. När de kom hit, hade navigatorn visat dem genom stadens trånga gator. Vi tröstade dem med, att vi hade varit med om samma händelse för några år sedan och hjälpte dem att hitta rätt väg ut ur staden.

IMG_4376 kopiera

Vi var båda mycket trötta efter dagens färd och somnade så småningom gott. Det var så många minnen, som väcktes till liv under dagens resa. Vi har under alla år härnere rest runt mycket i Spanien och även besökt de flesta större städerna. Idag dök Cordoba upp på flera skyltar. Där har vi varit ett par gånger. Om du, som läser det här, inte har besökt staden, gör det. Den är fylld av härlig historia och kultur. Kommer du till Jerez en torsdag, missa inte Spanska skolans uppvisning! Det är en unik företeelse. För en del år sedan kunde man fricampa på torget nära stallarna. Hur det är idag vet jag inte.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: