Till ställplatsen i Almayate

Onsdag den 18 november 2015

Vi fick uppleva ännu en strålande vacker morgon i den lilla viken intill La Herradura. Natten hade varit mycket lugn och vi vaknade till småfåglarnas glada kvittrande. Bakom vår bil hade ett par i en tyskregistrerad bil övernattat. Det visade sig att mannen var sportdykare. Paret har rest runt med husbil i hela världen under ca 20 år och varje år besökte de La Herradura. De har även varit i Sverige vid flera tillfällen, där de hade plockat blåbär, lingon och svamp. De tänkte nu övervintra på ett par av Kanarieöarna. Kvinnan och jag fick god kontakt och utbytte många erfarenheter. Det blev samtal om allt från naturmediciner till annorlunda konservering av svamp. Vi kanske ses till våren.

IMG_4363 kopiera

Vi lämnade idag La Herradura för att följa E15 mot Nerja/Malaga. Det är många tunnlar och viadukter utmed den vackra, numera färdigställda vägen. I den här trakten odlas mängder av avokado och odlingarna ligger tätt.

IMG_4364 kopiera

Bortom Nerja åkte vi in på N340 för att följa kustvägen fram till ställplatsen i Almayate, som ligger intill Torre del Mar. I Torre del Mar kunde man tidigare fricampa, men det är inte längre tillåtet. Det finns två campingar, men vi tycker att man känner sig instängd på de snålt tilltagna boytorna. I Torre del Mar hade vi under tidigare år tre par, som vi alltid träffade. Av olika skäl är alla i Sverige den här vintern. Inte minst saknar vi våra gamla vänner Eila och Ingemar. Hoppas hälsokontrollerna går bra, så ni kan resa söderut lite senare!

Vi kom fram till den enkla ställplatsen mitt i odlingsområdet i Alyamate. Här finns full service, men inga toaletter eller duschar. En övernattning kostar 7€. Det var inte många bilar vid det här tillfället, så det fanns gott om plats mellan palmerna.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: