Annandag Jul– en fridfull dag

Lördag den 26 december 2015

Solen lyste och luften var angenämt varm. Vi tog en promenad runt ägorna och kameran fick följa med.

Får, hästar och buksvin strövade omkring bland korkekar, apelsin- och olivträd. De betade lugnt och fredligt av det frodigt växande gröna och såg ut att må mycket bra. Duvorna kuttrade och småfåglarna kvittrade. Det rådde en fridfull stämning.

Vi gick upp på en höjd, där man ser bort till orten Moncarapacho. Det är en mäktig känsla att stå i stillheten och se bort utöver det lite vildvuxna landskapet. Jag upplevde en stark lyckokänsla. Hade jag haft en stol, hade det blivit en lång stund av stilla meditation.

Jag kom att tänka på en av mina favoritböcker, som jag köpte redan som tonåring, nämligen ”Konsten att njuta av livet” skriven av Lin Yutang. Originalet var en ganska tjock, häftad bok, där man var tvungen att sprätta upp sidorna. Den blev med åren ganska sönderläst och senare hittade jag en inbunden bok med samma titel, av samma författare. Konstigt nog är det den gamla boken jag tittar i.

På avstånd hördes örongodis, gamla välkända tyska sånger blandat med välklingande fransk sång av Frank Michael. Det var Leonel, som spelade i utomhusbaren, Den mjukt klingande musiken drog oss dit. Vi blev bjudna på ett glad portvin, fick en trevlig pratstund med Leonel och en kramstund med Regines och Leonels lilla hund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: