Inköpsrunda

Söndag den 27 december 2015

Det var bara att konstatera, att det var dags att fylla den fasta gasolflaskan. Ett och annat behövde också fyllas på i förråden. Dessutom hade mellandagsreorna startat. Framåt kvällen skulle det bli regn, så vi beslöt oss för att starta direkt efter frukost.

Vi åkte mot närbelägna Quelfes, för att först av allt få gasolfyllning. Vi åkte runt en del i området på ett sätt, som vi inte hade gjort tidigare. Helt plötsligt var det mycket folk i rörelse. ”De ska nog till kyrkan”, trodde jag. Visst vi kom fram till kyrkan mitt i byn, men de flesta människorna var nog på väg till den närbelägna marknaden. Tänk att vi kunde åka förbi en marknad, utan att jag ville gå in och titta! Det händer inte så ofta.

Vi kom fram till huset, där man kan fylla GPL och kunde läsa, att det var stängt på söndagar och helgdagar. Nu är det så, att portugiserna mestadels är mycket vänliga och mycket snart kom den lilla kvinnan, som sköter anläggningen ut för att hjälpa oss. Hon vad glad, pigg och vinkade glatt åt oss. Snart var tanken fylld och Ingemar passade även på att fylla upp den spanska flaskan.

I dikena blommade färgglad krasse. På väg ut till den större vägen mot Olhão mötte vi en snygg, mörkhyad kvinna, som var ute och gick med stavar. Även hon vinkade glatt. Synd nog hann jag inte visa, att även jag går med stavar.

Vi åkte vidare till Intermarché, där jag hade en hel del att uträtta. Här väljer man själv sina köttbitar, när man vill ha köttfärs. Fyra slaktare arbetade innanför disken. Vilken köttdisk! En man skulle ha ett par biffar. Slaktaren slängde upp ett köttstycke, som måste ha vägt runt tjugo kilo, innan han började skära ut biffarna. Hemma är vi vana vid plastförpackningar. J Något jag ofta köper på Intermarché är kalkonschnizel. Både gott och prisvärt.

Kan tillägga, att reorna stod jag med glädje över. Kroppen strejkade och jag var alltför trött. Reorna kommer säkert att finnas kvar ett tag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: