Till Benny och Eva i Granada i Köping

Tisdag den 6 september 2016
Idag gjorde vi en utflykt till min barndomsstad Köping för att besöka mitt och barnens barndomshem. Min mormorsfar byggde med hjälp av sin far, som var snickare, det huset, där vi sedan bodde under sex generationer.

I huset fanns från början tre lägenheter, bestående av ett rum och kök samt stora vindsgarderober. På gården fanns en länga med tre visthusbodar, tre vedbodar, en snickarbod, ett vagnslider, ett utrymme för höns och grisar och ett utedass. I en fristående byggnad var det tvättstuga.

Den nuvarande ägaren, som också är snickare och har bott i huset sedan slutet av 1980-talet, ringde mig för en tid sedan och ville att vi skulle träffas.

Det var med blandade känslor, som jag åkte till det gamla huset med alla dess minnen och jag såg fram emot mötet med såväl rädsla som förväntan. Jag visste inte alls, hur jag skulle reagera. Det gick mycket bra och vi fick ett fint välkomnande av det trevliga paret. Vi hade alla mycket att tillföra varandra både om trädgård och om hus.

fil-2016-10-05-20-20-53

Vi startade med att gå runt i trädgården, som knappt gick att känna igen, men en del av mina gamla växter fanns kvar. Invändigt hade paret renoverat med varsam hand och resultatet var utsökt vackert och ändamålsenligt. Det var en ren njutning att gå runt. Vid det vackert dukade kaffebordet hade vi mycket att förtälja varandra och jag hade kopierat en hel del gamla kort och dokument, som jag överlämnade.

Vi sov kvar i husbilen på den gamla kära Granadavägen, för att under morgondagen träffa gamla vänner.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kathe
  Aug 12, 2017 @ 16:58:44

  Hur får jag
  kontakt med dig`Mamma är född i Granada.

 2. ingerhl
  Aug 12, 2017 @ 17:49:41

  Hej Kathe!
  Det låter intressant!
  Du kan kontakta mig via ingerhl@telia.com
  Med vänlig hälsning,
  Inger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: