Till Jumilla

Onsdag den 15 mars 2017
Idag kände vi som flera andra att det var dags att lämna Camper Park San Fulgencio och åka vidare. Det var lite av allmän uppbrottsstämning. När jag gick in till kontoret för att betala, fick vi en gåva, en flaska gott rödvin.

Vi växlade några ord med våra trevliga grannar, innan vi rullade iväg. Tyvärr kunde vi inte heja på Egon, Viola, Pekka och Gunilla. Gunilla hade stukat handleden och blev skjutsad till sjukhuset för att kolla så att inget var brutet. Jag hoppas allt gick bra och att din hand snart läker Gunilla! Tack alla vänner för små fina pratstunder! Lycka till på hemresan!

IMG_6858 kopiera

Saltutvinning är en viktig näring både i Spanien och Portugal. Här tornar saltbergen upp sig utanför Torrevieja

Innan vi kunde lämna Costa Blanca, behövde vi handla en del på Mercadona. Det blev ganska mycket i korgen och idag fick jag tag på lax till vettigt pris, så nu blir det snart gravad lax. Dill hade jag försett mig med på marknaden i San Fulgencio.

Därefter körde vi mot Jumilla, där vi varit ett par gånger tidigare. Den här vägen, som är trevlig att åka, kantas mer eller mindre av olika fruktodlingar. En hel del av träden bar spröda vita, rosa och röda blomklasar i olika nyanser, medan andra redan hade fällt blombladen och nu prunkade med ett överflöd av nyutsprungna ljusgröna blad. Det är svårt att se skillnad på träden från bilfönstret, men helt klart är att man odlar många olika sorters frukter. Däremot ser man inte många grönsaksodlingar.

IMG_6868 kopiera

De mjukt formade kalkstensbergen med sin återhållsamma vegetation omger dalarna i alla väderstreck.

IMG_6866 kopiera

IMG_6864 kopiera

IMG_6859 kopiera

IMG_6862 kopiera

I en ort har man byggt en fantasifull mur runt mycket stora områden. Vet inte, om den bara är som prydnad eller om den fyller någon annan funktion. Tyvärr blev bilderna dåliga.

Det är stora vinodlingar i det här området och bodegorna ligger tätt. Varje år vi har åkt den här vägen har vi köpt vin i bodegan Silvanogarcía. Så blev det även i år. Vi blev varmt mottagna av en trevlig ung man.

IMG_6871 kopiera

IMG_6870 kopiera

Vi har tidigare övernattat på parkeringsplatser utmed en gata i utkanten av staden. Ibland har vi haft sällskap av någon husbil, och andra gånger av någon långtradare. Här är det lugnt och man sover gott.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Lena
    Mar 17, 2017 @ 07:55:02

    Önskar er en bra resa nordpå, fantastiska bilder vi kom i stämning o längtar till hösten! Även om vi nu har har +8° så blir det ju en härlig sommar först hemma 🙂

  2. ingerhl
    Mar 20, 2017 @ 01:59:57

    Tack för det Lena och Jan! Roligt, om vi kan inspirera er lite inför er höstresa! Nu ser vi alla fram emot en skön vår och sommar i Sverige. Ha det gott båda två!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: