Fallasfestival i Valencia

Fredag den 17 mars 2017
Trägen vinner och med en god porton viljestyrka insåg jag att jag skulle kunna åka med Ingemar in till Valencia idag. Vi kom överens om att vi i varje fall skulle åka Metron in till miljonstaden Valencia för att dricka förmiddagskaffe.

Det blev en underbart trevlig dag och vi var borta ca sex timmar. Bortsett från resan, som sammanlagt tog ca en timme, uppehåll för kafferast och lunch, gick och stod vi hela tiden. Mina stavar och ett visst stöd från Ingemar var till god hjälp. Gissa om jag var både stolt och glad!

IMG_6883 kopiera

Den här fina jycken, som vaktar ett område på väg till Metron, blir alltid så glad, när någon kommer och pratar med honom

Metron ligger några hundra meter från Valencia Camper Park. Biljett ordnas på campingen. Resan tar ca tjugo minuter. Redan från Betera var det mycket folk. Det fylldes på vartefter och snart var vagnarna helt packade med festsugna människor.

IMG_6884 kopiera

Det här fina paret var också på väg till festivalen med sin sju månader gamla lilla flicka

När vi kom upp från Metron letade vi upp en uteservering för att få vårt förmiddagskaffe. Vi fick sällskap vid bordet av ett ungt trevligt spanskt par, Lucia och Alonso. Mannen berättade, att han spelar trombon, men att han inte var med i paraden i år p g a familjeskäl.

IMG_6893 kopiera

IMG_6894 kopiera

Hela staden sjöd av liv, musik och rörelse. I Spanien pratar man gärna. Man pratar högt, diskuterar och skrattar ofta. Orkestrar och grupper med standar och iförda mycket vackra dräkter avlöste varandra, spelade och sjöng. Dessa parader pågick oavbrutet. Snart satt också alla vi vid bordet och klappade takten, sjöng och gungade till musiken. Detta är Spanien, när det är som bäst! Olé!

IMG_6900 kopiera

IMG_6898 kopieraIMG_6897 kopiera

IMG_6896 kopieraIMG_6915 kopiera

IMG_6914 kopiera

IMG_6941 kopiera

Hela dagen mötte vi många trevliga, glada och tillmötesgående människor. Vi gick runt och tittade på en del av de stora, mycket påkostade och dyra Fallasfigurerna, som sedan bränns ner.

IMG_6917 kopiera

IMG_6910 kopiera

IMG_6909 kopieraIMG_6922 kopiera

IMG_6923 kopiera

Vid en mindre servering tog vi matpaus.

IMG_6920 kopiera

IMG_6921 kopiera

Man får inte vara rädd för smällar, när man är på den här festivalen. Dygnet runt dånar fyrverkerier och hårda smällare.

IMG_6934 kopiera

Polisövervakning fanns överallt’

IMG_6906 kopiera

IMG_6939 kopiera

Varje dag klockan två samlas tusentals människor nära en plats, där man avfyrar det hårdaste och mest påkostade fyrverkeriet. Man har inte en chans att se något.

IMG_6931 kopiera

Ännu mindre ser man, när det är slut, för då fylls gatorna av rök.

IMG_6940 kopiera

  

 

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lena & Jan
  Mar 20, 2017 @ 08:23:10

  Så roligt att du kunde uppleva festivalen, fantastiska bilder, härlig färgprakt o möten med pratglada Spanjorer! Vädret var som vanligt underbart ser man. Forts bra resa nordpå önskar vi er!

 2. mellasweden
  Mar 20, 2017 @ 10:38:16

  Hej Valencia står mig varmt om hjärtat, när jag var i övre tonåring var det första killen som friade till mej genom att fråga min mamma. Men hon sa nej för hon ville inte jag skulle flytta från henne till Valenica. Den unge mannen jobbade vid hötorget i Stockholm i en korvkiosk nära min mammas jobb. Jag tänker på honom ibland och undrar vart han tog vägen i Vaencia han köpte massa taxibilar där vet jag. Trevlig läsning kram ❤

 3. FREEDOMtravel
  Mar 23, 2017 @ 21:11:10

  Vad kul att ni fick en så bra dag! Kul att se bilder från Las Fallas! Vi hade väldigt roligt på den festivalen 2015 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: