Till Zarautz vid Biscaiabukten

Söndag den 19 mars 2017
Idag var det 19 grader redan på morgonen, när vi fortsatte i riktning mot Pamplona. Även idag syntes snö långt borta på bergstopparna. Den första delen av vägen var lite tråkig, men jag passade på att sticka, samtidigt som jag av och till kastade en blick på omgivningen.

Den fortsatta väg N121 mot Pamplona var mycket trevligare. Här möttes vi av en späd, nyutslagen vårgrönska från såväl buskar som träd. Här fanns även nyutslagna björkar. Vårblommor i gult, lila och vitt lyste upp ängarna. Rosmarin och spansk ginst prunkade utefter vägen. Mängder av maskrosor lyste som små gula solar i det vackra vårvädret och i trädgårdar prålade vackra forsythiabuskar.

IMG_6979 kopiera

Under den senaste tiden har det varit ont om storkar på vår väg, men idag såg vi tre storkpar, som hade installerat sig i ett trevåningshus i en lyktstolpe. Hanarna stod och spejade ut över området, medan honorna förmodligen låg på ägg.

IMG_6986 kopiera

IMG_6991 kopiera

Det är många tunnlar genom Pyrenéerna

En bit efter Pamplona körde vi på motorvägen, som för genom Pyrenéerna. Det blev en ganska lång färd genom det massiva bergsmassivet, innan vi åkte vidare mot campingen i Zarautz vid Biscaiabukten.

IMG_6995 kopiera

IMG_6996 kopiera

Vi var här i höstas, men ville gärna återse området nu på våren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: