Bättre sent än aldrig! Fortsättning på min blogg

När man läser min blogg, ser det ut som om vi aldrig kom hem från vår senaste övervintringsresa i Spanien/Portugal. Visst kom vi hem! Det var bara så, att jag under en längre period helt tappade sugen att skriva. Så kan det bli ibland. Nu kommer fortsättningen.

Onsdag den 22 mars 2017
Chevroches – en vacker ställplats

Idag var vädret betydligt bättre igen. Vi fortsatte motorvägen mot Limoges och därefter N151 mot Bourges, varefter vi följde grön skyltning mot Auxerre.
Under tidigare år har vi flera gånger stått på en ställplats i Clamecy. Här var det nu förbud för husbilar. På en närliggande plan stod nu ett flertal husvagnar stationerade. Det såg ut att mer eller mindre ha blivit en permanent boplats. Vi åkte vidare.

På det sättet hamnade vi på en helt ny plats, Chevroches. Det är en vacker och rofylld plats, som ligger utmed en kanal, som löper från Auxerre.

Torsdag den 23 mars 2017
Till Toul

När solen var på uppgång intill kanalen vid vår ställplats i Chevroches, blev det underbart vackra speglingar i vattnet. Jag tog med kameran och gick ut för att under koltrastens stämningsfulla sång försöka fånga det lyriska ögonblicket.

Det var 14 grader, när vi senare under morgonen åkte mot Chaumont. Många av vägarna i Frankrike är mycket raka under långa sträckor, men plötsligt kommer man in på trånga, ringlande gator i små orter, där inte minst långtradarna har svårt att mötas.
Temperaturen under dagen växlade mellan 11 och 16 grader. Det var med andra ord behagligt. Fullt så god tur hade inte ett par vänner till oss, som i närheten av Porto var på väg upp genom Portugal. De fick bilen nerisad och möttes av snö. Vägen de åkte på var avstängd p g a snöfallet, så de fick ändra sina resplaner.
Vi for vidare i riktning mot Troyes, för att senare leta upp en ställplats i Toul, där vi stått tidigare. Nu visade det sig att ställplatsen, som ligger mittemot polisstationen, var nedlagd och omgjord till parkeringsplats. Vi parkerade och stod kvar över natten och det var ingen som klagade.

Fredag den 24 mars 2017
En lång dag
Vi fortsatte resan norrut idag. Från Frankrike åkte vi in i Luxemburg, där vi som så många andra passade på att tanka billig diesel, innan vi fortsatte in i Tyskland. Det blev en lång dag och många mil, även om vi till stor del åkte motorväg. Det var fortfarande många långtradare på väg. Trafiken flöt i ett mycket högt tempo.
Vi sökte oss in till Gilserberg, där vi använde oss av ställplatsen vid Landgasthof Steller. Det kändes skönt att efter en ansträngande dag få slå sig ner vid ett dukat bord. Trots att man äter, måste man betala för att stå inne på gården, där all service saknas.

Lördag den 25 mars 2017
Till Heide
Det blev en lång körning upp genom Tyskland till dagens mål, Heide, där vi parkerade vid ställplatsen intill sporthallen. Det är första gången under våra tio övervintringsresor, som vi har missat den traditionella lördagsmarknaden, men tiden blev för knapp.

Söndag den 26 mars 2017
Till Hochdonn
Vi åkte till Hochdonn vid Kielkanalen, där det finns kostnadsfri plats för ca tio bilar. Vi hade tur och fick en av de sista. Hit åker nog de flesta för att få se de stora pråmarna och lastfartygen passera.

Även en järnvägsbro går över kanalen. En liten färja åker regelbundet över kanalen.

Tisdag den 28 mars 2017
Tillbaka till Heide
Det var min födelsedag och jag fick min önskan uppfylld, nämligen att få strosa runt ett tag i de mindre affärerna ett tag, innan vi begav oss till den trevliga fiskrestaurangen längst nere på affärsgatan för att äta en god lunch.

Onsdag den 29 mars 20
Mot Sverige och Örkelljunga
Idag lämnade vi Heide och Tyskland för att via broarna åka genom Danmark och vidare till Örkelljunga i Sverige. Vädret var bra och trafiken flöt tillfredsställande. Vi anlände ganska sent på kvällen till Örkelljunga för övernattning.

Torsdag den 30 mars 2017
Hem till Askersund
Idag återvände vi hem till ett kylslaget och vintrigt Askersund. Vår tionde övervintringsresa var avslutad.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nils-Åke Hansson
  Jan 04, 2018 @ 09:20:01

  Detta med att ha bloggen levande kan vara bökigt ibland. Vad ska man skriva är man hemma blir det vardag är man på längre vistelse utomlands så blir det vardag där också. Men att blogga är kul så man vill försöka att hålla den igång

 2. Anne Högnabba
  Jan 06, 2018 @ 19:16:04

  Hej. Kul att höra ni kom lyckligt hem. Vi har följt er i flera år, du skriver så beskrivande att vi blir helt tagna. ( har fått uppleva en vinter i Spanien med husbil).
  Önskar er allt väl.

 3. ingerhl
  Jan 30, 2018 @ 00:57:31

  Ja, Nils-Åke! Ibland kan det vara ett dilemma. Vardag blir det i allas våra liv, oavsett var vi befinner oss. Jag tycker bloggen är ett bra hjälpmedel för minnet. Det sista blir ju allt sämre 😄😆😂 Fortsätt du med bloggandet och ha det gott båda två!

 4. ingerhl
  Jan 30, 2018 @ 01:01:41

  Tack för trevlig kommentar Anne! Roligt att du har följt oss, även om det både blir slentrian och upprepningar emellanåt.
  Vi kanske sågs i Spanien, när ni var nere! Visst är det härligt med husbilslivet! Ha det gott med fortsatta resor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: