Sommaren 2017 del 3

Tisdag den 1 augusti 2017
Idag övergav vi Ekerö några timmar för att åka till Sköndal, där Ingemars dotters familj bor. Vi hade tur med vädret och det var mycket roligt att träffa alla igen. Däremot tyckte flickorna det var tråkigt, när vi åkte igen och de kämpade mot tårarna, som ville tränga fram.

Lördag den 5 augusti 2017
När vi är några dagar på Ekerö, passar vi alltid på att träffa flera av våra släktingar här i Stockholmstrakten. Det blev en tur till mitt äldsta barnbarn Stephanie och hennes familj idag. Roligt att träffa de små barnbarnsbarnen igen!

Vädret har varit gynnsamt den senaste tiden och i växthuset växer det, så det knakar.


Måndag den 7 augusti 2017

Min dotters familj kom hem sent i natt. Mina barnbarn Moa och Tove kunde vi bara se på avstånd idag. De började nämligen arbeta som simlärare redan tidigt på morgonen. 😊

Efter lite frukost tillsammans med min dotter och svärson åkte vi sakta hemåt igen. Det blev en sedvanlig paus vid Saltå kvarn för en kopp kaffe nere vid forsen och inköp av nytt bröd.
Onsdag den 9 augusti 2017
Det blommar fortfarande vackert i alla regnbågens färger. I grönskan framför köksfönstret trivs en grannkatt, som ser ut som ett litet lodjur.

Torsdag den 10 augusti 2017
Våra grannar Anita, Börje och Malte kom över på kaffe.

Söndag den 13 augusti 2017
Vi har verkligen släkt och vänner utspridda över hela landet. Idag fick vi besök av Caisa och Bertil från Nora. Efter en kopp kaffe åkte vi till hembygdsgården i Dammtorp för att få uppleva Tivedsdagen där. Här fanns mycket av gammeldags hantverk och vi vandrade runt ett par timmar, innan magarna började kurra, så det var dags att åka hem för att laga mat. Det blev en genomgående trevlig dag.

Torsdag den 17 augusti 2017
Dorthy och Lasse från Köping kom hit på lunch idag. Oj, så mycket det fanns att ventilera! Dorthy och jag umgicks redan på den tiden, när vi fortfarande hade våra familjer och våra söner var klasskamrater.

Lördag den 19 augusti 2017
Idag fyllde min svärson i Stockholm år. Vi fick åter lunchgäster från Köping. Den här gången var det Ann och Lasse, som kom på besök. Lasse är en berättartalang, som vet mycket och gärna berättar om Köping, något som uppskattas av mig, som utflyttad Köpingsbo. Timmarna försvinner alldeles för fort, när man har trevligt.

Måndag den 21 augusti 2017
Ingemar skulle till USÖ i Örebro för provtagning. Jag följde med och hälsade på väninnan Lilian under tiden.

Tisdag den 22 augusti 2017
Den här tiden på året blir det många svamputflykter. Vi börjar åka ut redan tidigare under sommaren och tar vara på varje tillfälle att komma ut i skogen. Ibland undrar jag, om jag inte är uppvuxen i skogen under något tidigare liv!


Torsdag den 24 augusti 2017

Ingemar åkte iväg tidigt till Kristinehamn för att lämna in bilen. De små skadorna skull äntligen lagas och eftersom det även var lackning, behövde de behålla bilen några dagar. Han kom hem med en lånebil.

Lördag den 26 augusti 2017
Den här årstiden är det tätt på given mellan marknaderna och idag var det Noras tur. Vi var bjudna till vännerna Caisa och Bertil, där vi efter en kopp kaffe begav oss ner på stan i folkvimlet. Efter ett tag delade vi på oss, så vi kvinnor kunde titta på det som var av intresse för oss och omvänt. Det var mycket krimskrams på marknaden och efter ett par timmar hade tröttnat. Vi åkte hem till våra vänner för att äta lite mat och umgås i lugn och ro. Som gammal musiklärare spelade och sjöng Caisa även för oss. Bertil ägnade sig åt att jaga en trollslända i köket, innan vi slog oss ner på altanen. Alla har vi våra hobbys! 😊

 

Onsdag den 30 augusti 2017
Ingemar hämtade husbilen i Kristinehamn idag. De hade verkligen gjort ett snyggt arbete.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: