December 2017

Söndag den 3 december 2017
Den här tiden på året är det julmarknader på många håll. Här i trakten var det marknad vid Rönne Kapell idag. Kapellet används numera inte till några kyrkliga aktiviteter, utan har blivit en omtyckt servering, som t o m har alkoholtillstånd. Vi hade aldrig varit där, men idag gjorde vi en söndagsutflykt till Rönne. I marknadsstånden ute på kyrkbacken kunde den som var hågad bl. a inhandla fårskinn, dörrkransar och keramik. En ponnyhäst tog gärna med ett och annat barn på en rundtur. Det var nästan fullsatt inne i kapellet, där det doftade gott av kaffe och hembakat bröd. Levande musik ljöd från orgelläktaren. Vi slog oss ner för att värma upp oss med en kopp kaffe, innan vi åkte hemåt igen.

Söndag den 17 december 2017
Idag fyllde Ingemar år. Vi firade i lugn och ro hemma och fortsatte att juldekorera. Det har varit riktigt roligt att ta fram tomtar och alla andra juldekorationer i år. Vi har ju inte varit hemma en jul på tio år, men även i husbilen ordnar vi så att det blir mer jullikt, när man är söderut. Här hemma tycker jag också det har varit mysigt att i sakta mak få förbereda lite julmat. Har man som vi gott om tid, går det riktigt bra.

Fredag den 22 december 2017
Vi tog en sista långpromenad i skogen före julhelgen och kunde konstatera att vildsvinen förstör mer och mer av de fina svamp- och bärmarkerna.

Vid ingången till vårt boende har våra grannar och vi ställt ut välkomnande tomtar.

Söndag den 24 december 2017 – Julafton
Det blev en Örebroresa idag. Vi var bjudna på jullunch hos min son Peter och hans fru Carola. Trevligt att även få träffa två av barnbarnen med respektive! Elin och Tim bor i Örebro. Jennie och Jakob hade rest från Danmark för att vara hemma i Örebro över helgerna. Lilla Benji var förstås med.

Det är inte varje dag vi har både en ishockeymålvakt och en fotbollsmålvakt vid bordet. Vi skulle ha varit flera, men p g a sjukdom blev vi bara åtta. Kan bara säga att vi hade mycket trevligt tillsammans. Maten var genomgående utsökt god, men så är både min son och hans fru mycket duktiga på att laga mat.

Måndag den 25 december 2017 – Juldagen
Vår goda vän Lilian kom åkande från Örebro, för att äta lunch tillsammans med oss och umgås några timmar.

Tisdag den 26 december 2017 – Annandag Jul
Idag fick vi Stockholmsbesök. Ingemars dotter Elisabeth, hennes man Mathias och deras två flickor Stella och Luna kom till oss för att stanna ett par dagar. Tjejerna var efterlängtade. Kul att komma till morfar och bonusmormor! Då blev det flera julklappar. Luna, som fyller år på nyårsdagen fick dessutom en sparkcykel av morfar.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Rolle o Carina
  Jan 15, 2018 @ 18:16:19

  Hej på er,blir det ingen övervintringsresa denna vinter?

  Ha det gott……

 2. ingerhl
  Jan 30, 2018 @ 01:10:49

  Rolle och Carina! Det var sagt att vi inte skulle resa i vinter. Visst var det roligt att få förbereda lite mat, julpynta och tända ljus under december, men månaden före och efter….😏 I gråvädret får man inte mycket inspiration att göra något. Efter nyår började Ingemar undra, om vi inte skulle åka söderut några veckor 😂 Nu håller vi på att packa in i bilen, så snart bär det iväg igen…….Hur ser det ut för er?

 3. Rolle o Carina
  Feb 07, 2018 @ 22:33:38

  Vi lämnar Sverige för några veckor till Islas Canarias,ska bli så skönt!
  Sen tar vi ut husbilen igen i mitten av April 😃

  Ha det gott på er resa….

 4. ingerhl
  Feb 08, 2018 @ 02:06:28

  Så roligt! 👍🏽 Då får ni säkert några mycket sköna veckor med sol och bad. Vi kanske möts på vägarna i april! Ni vet kanske att det finns en sång, som heter Islas Canarias…………Ha det riktigt skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: