Övervintringsresa till Spanien/Portugal 2018

Måndag den 1 januari 2018
Grattis Luna!
Julen är slut och det är det gamla året också. Nu ser vi med förväntan fram emot vad det nya året kommer att föra med sig. Mycket är ett oskrivet blad, men en hel del är inplanerat.
Det är flera som fyller jämna år i min släkt. Ett litet barnbarnsbarn väntar på att få komma till världen. Ett stort födelsedagsfirande väntar. Ett barnbarn tar studenten och mitt näst äldsta barnbarn kommer att gifta sig i början av sommaren och firar detta med ett mycket stort och pampigt bröllop.
Idag fyller Ingemars barnbarn Luna 3 år. När hon och hennes familj var här under julen, fick hon en önskad sparkcykel.

Fredag den 5 januari 2018
Grattis Pia!
Åren försvinner med en svindlande fart och idag fyller min dotter Pia 50 år. Hela hennes familj befinner sig på Gran Canaria för välbehövlig avkoppling. Idag får vi nöja oss med att gratta per telefon. Fira ordentligt gör vi senare.

Lördag den 20 januari 2018

Välkommen till världen Michaela!
Idag klockan 16.28 föddes mitt tredje barnbarnsbarn, Michaela, den första tösen i släkten på sexton år. Hon hade vuxit till sig ordentligt i sin mammas mage och vägde hela 4280 gr.

Fredag den 26 januari 2018
Mot Stockholm
Husbilen har varit avställd under en tid, men nu är den påställd igen och en del är inpackat. I morgon är vi bjudna på 50-årsfest hos min dotter på Ekerö. Vi tar det lite lugnt och startade redan idag för att som vanligt övernatta vid Saltå kvarn.
Vid rastplatsen i Råbyhed stannade vi till för att dricka kaffe. Under tiden välte en stor långtradare rakt över vägen och delvis ner i diket, så all trafik i båda riktningarna blev stående, innan det ordnades med en förbifart. Vi blev stående under drygt 1 ½ timme, innan vi kunde åka vidare. Nu var det mycket trafik och det hade börjat mörkna. Vi kom tack och lov fram välbehållna till vår övernattningsplats, där vi sov mycket gott.

Lördag den 27 januari 2018
Party – 50 årsfest för Pia
Idag fortsatte vi resan mot Stockholm och åkte färjan över till Ekerö. I gillestugan var allt framtaget för mingel och i det nyrenoverade vardagsrummet var det dukat för ca 40 personer.
Under eftermiddagen samlades släktingar, vänner, grannar, arbetskamrater m. fl. för att fira min dotter Pia. Det blev ett mycket trevligt och oförglömligt party. Gamla vänner möttes på nytt och nya vänskapsband knöts. Vi blev bjudna på en utsökt god libanesisk buffé. Mitt barnbarn Moa, som läser retorik på gymnasiet, höll ett strålande tal till sin mamma. Även Pias man, Tomas, höll ett vackert och fyndigt tal till sin fru.

Här ska det bli party! 🙂

Mitt barnbarn Moa höll ett suveränt tal

Mitt barnbarn Tove har dukat och fixat

Pia med sin storebror Peter

Vi fick gnugga geniknölarna ordentligt med två olika quiz. Svårast var det med musikquiz. Visst känner man igen melodierna, men vad heter låtarna och vilka är artisterna/grupperna? Den yngre generationen hade betydligt lättare.
Festen avlöpte väl och festföremålet var mycket nöjd med allt. Vi hade husbilen utanför huset och fram emot 02.00-tiden drog vi oss tillbaka och kröp till kojs.

Söndag den 28 januari 2018
Hemresa
Vi sov mycket gott under natten och efter gemensam frukost med familjen åkte vi tillbaka hem igen.

Måndag den 29 januari 2018

Förberedelser för resa
Vanligtvis brukar vi åka söderut tidigt på hösten för att övervintra i Spanien/Portugal. Så har vi gjort under tio år. Vi kom hem i slutet av mars år 2017 och var överens om att stanna hemma under vintern. När vi hade passerat nyår, undrade Ingemar, om vi inte skulle åka söderut några månader i alla fall.
Ja, där är vi nu och nu plockas det iordning och packas.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Marggan och Ingemar
    Jan 29, 2018 @ 22:25:35

    Vad roligt att läsa dina inlägg igen. Och grattis till lilla barnbarnsbarnet, själv har jag blivit berikad med 4 st. Ser att ni gjort som vi stannade hemma i vinter. Vi åker nog söder ut i mars för jag vill vara borta till mitten på maj…. om jag nu klarar av det. Längtan efter de små barnbarnen får mig oftast att åka hem tidigare. Önskar er en trevlig resa och kör försiktigt.

  2. ingerhl
    Jan 31, 2018 @ 11:06:58

    Så roligt att höra av er Maggan och Ingemar! 💕 Visst är det en gåva, att vi t o m får uppleva små barnbarnsbarn! Förstår att ni kommer att utforska Sardinien och Korsika.. Härligt! 👍🏽 April-maj är ju den bästa tiden, att vara i de trakterna. Det var inte meningen att vi skulle åka den här säsongen, men efter helgerna tröttnade vi på gråvädret, så nu är vi där igen…..på väg 😄 Vi önskar även er båda en trevlig och upplevelserik resa! Kram! 💕

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: