Tisdag den 30 januari 2018

Vi lämnar Askersund
Den senaste tiden har vädret varit mycket växlande. Himlen var mestadels grå. Snö, regn och töväder har avlöst varandra. Precis som för många andra har min fibromyalgi- och polyneuropatikropp mått fruktansvärt dåligt. Det var bara min medfödda envishet som gjorde att jag lyckades sortera och packa en massa kassar idag. Det tog mycket lång tid. Ingemar bar utan protester ut allt till bilen.
När klockan var ca 16.00 var vi färdiga att lämna Askersund, för att börja åka söderut. I naturen låg fortfarande en del snörester och temperaturen pendlade runt nollstrecket. Vi skulle inte hinna långt idag, men huvudsaken var att vi kom iväg. Vid Östgötaporten nära Ödeshög stannade vi för att övernatta.

Onsdag den 31 januari 2018
Till Danmark
Resan genom Sverige gick bra. Längre söderut i landet fanns just ingen snö. Däremot regnade det av och till. Vi åker numera alltid broarna, när vi ska söderut. Med brobizz går det snabbt att komma genom betalstationerna.

I början av Öresundsbron mellan Malmö och Köpenhamn kom det rejäla kastvindar, men de avtog tack och lov. Det regnade mycket under flera omgångar i Danmark. Mörkret hann falla, innan det var dags att åka över nästa bro, Stora Bältbron. Vi har aldrig tidigare åkt den bron, när det har varit mörkt, men det var en fin upplevelse. Den är mycket vackert upplyst i olika färger. Strax efter bron svängde vi av och övernattade vid Knudshuvud.

Torsdag den 1 februari 2018
Till Tyskland och Sittensen
Vi har än så länge hela tiden följt E4/E45. Trafiken flöt bra, även om det av och till blev kortare köer. Ingemar tar allt med ro och det känns skönt. Mot Hamburg tätnade trafiken och dessutom var det ett flertal vägarbeten. Jag tycker inte om att åka i tunnlar, men är inte fullt så panikslagen, som under de första åren vi var ute och åkte. I Elbetunneln var emellertid trafiken tät.

Efter Hamburg svängde vi av från E45 i riktning mot Bremen. Målet för dagen var en ställplats i Sittensen. Det var första gången vi besökte platsen, men det visade sig vara en positiv upplevelse. En pittoresk stad med mysiga butiker.

Ställplatsen är belägen intill ett porlande vattendrag med trevliga promenadvägar. Här finns både vatten och möjlighet att tömma gråvatten och toa. Den här årstiden är vattnet av naturliga orsaker avstängt.

Fredag den 2 februari 2018
Till Hückeswagen
Igår kväll kom ännu en husbil till ställplatsen i Sittensen för övernattning. Vi sov gott, men klockan 02.30 vaknade jag av motorbuller och bildörrar som slogs igen flera gånger. Det visade sig vara en skåpbil med en husvagn på släp, som parkerat alldeles bakom oss.
Det var bra, att vi såg oss omkring igår kväll, för nu på morgonen var det bara 2 grader, alldeles grått ute och det duggregnade. Vi fortsatte vår färd i riktning mot Bremen och Köln. Efter lite letande hittade vi en ställplats på en stor parkering i Hückeswagen. Här fanns markerade platser för husbilar, men ingen service.

De flesta husen här har fasader av plattor, som ser ut som granit.

Lördag den 3 februari 2018
Genom Luxemburg – till Givry
Det blev en natt utan några som helst störningar i Hückeswagen. Det var fortfarande grått ute, men något ljusare. Vi åkte mot Luxemburg, där Ingemar sedvanligt passade på att tanka billig diesel. Här och var låg det lite snö i omgivningarna.

Det var lugnare i trafiken, eftersom de flesta långtradare står stilla över helgen.
Den här dagen blev det övernattning i Givry söder om Dijon. Vi var bara tre husbilar och det var lugnt.

Söndag den 4 februari 2018
Stora översvämningar
Vi vaknade åter till en grå och kall morgon. Det var marknadsdag. Jag älskar de franska marknaderna, men insåg att det var alldeles för kallt, för att det skulle vara ett nöje.
I utkanten av Givry var det stora översvämningar. Det visade sig att det var enorma översvämningar hela vägen mot Lyon. Mycket stora arealer låg under vatten. Vi åkte genom Lyon.

Ett av stadens många muséer

När vi passerat staden, var de stora översvämningarna slut och här började frukt- och vinodlingar synas utefter vägen. Nu steg temperaturen tillfälligt till hela 11 grader, härligt. Vi höll mot Nimes och passerade avtagsvägarna mot välkända Pont du Gard och Uzes. Mandelträden blommade och cypresser kantade vägarna.
Dagens destination för övernattning var ”vår vinbonde” Mas Alart i Saleilles, där regnet strilade ner och mandelträden blommade intill vår ställplats. Här känns det lite som hemma och efter elva år är vi igenkända.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. caytommie
  Feb 06, 2018 @ 07:52:27

  Trevligt att följa din blogg igen. Vi står hos Mikkis Place i Pera, Faro-distriktet i Portugal. Här har varit nordlig vind och kallt på nätterna men när solen är framme ( som den oftast ärr) så blir det varmt iaf i lä. Tyvärr verkar kylan hålla i sig minst 14 dgr till enligt prognosen.

 2. Gunnel Wiklund
  Feb 06, 2018 @ 08:46:49

  Alltid lika kul att följa ”med på resan”!

 3. ingerhl
  Feb 06, 2018 @ 10:43:16

  Roligt att se er igen Caytommie! Det tycks vara samma halvrisiga väder på alla håll, men vi har beställt solen, så det blir nog bättre 👍🏽😄
  Senare kommer vi nog också till Portugal. Ha det riktigt skönt – med eller utan värme!

 4. ingerhl
  Feb 06, 2018 @ 10:44:50

  Det vet du Gunnel att du alltid är välkommen med på vår resa 👍🏽 Skickar lite värme, om den kommer hit. Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: