Över Pyrenéerna – Polispådrag

Måndag den 5 februari

Det regnade ordentligt hela natten och åskan mullrade lite på avstånd. Vår vinbonde var glad över regnet. De stora odlingarna med vinrankor behöver mycket vatten inför den nya säsongen.

Ovädersmolnen över de höga bergen såg allt annat än lockande ut. För första gången under alla år åkte vi betalmotorvägen över Pyrenéerna från Frankrike till Spanien. Det gick mycket smidigt och man märkte knappt, att man var uppe i bergen.

Direkt efter betalstationen vid gränsövergången var det polispådrag. Man väntade tydligen på någon/några. Ett flertal polisbilar var på plats och samtliga poliser var iförda skottsäkra västar och bar automatvapen. Vi kunde inte ens åka ut från betalstationen, utan fick vänta tills poliserna hade ställt ut sina markeringar. Tur att inte bommen gick ner på bilen! Vi blev alla utlotsade från avspärrningen och snart flöt trafiken igen.
Vi fortsatte mot och förbi Barcelona. Trafiken var mycket intensiv och påminde om Ruhrområdet. Av och till regnade det kraftigt och en kort stund övergick det t o m till små hagelkorn.

Vi hade beslutat att stanna ett par dagar i lugn och ro på camping Vila Nova Park, där vi varit åtskilliga gånger tidigare. Om man vill, är det lätt att ta sig härifrån in till Barcelona. Vi blev anvisade en bra plats och efter en välbehövlig middag, somnade vi gott till regnets trummande på taket.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: