Mot San Fulgencio

Torsdag den 8 februari 2018
Även idag var himlen blå, när vi vaknade. Termometern visade på 6 grader, men under dagen steg temperaturen till hela 13 grader. Utan några större eskapader fortsatte vi färden mot vårt mål för en period, San Fulgencio, nära Torrevieja.
Det första vi gjorde vid framkomsten, var att uppsöka min frissa för att beställa tid. Jag får vänta en vecka, innan det finns en ledig tid, men det är det värt. Hon är mycket duktig. Nästa stopp var vid Mercadona för att kunna fylla på en del i kylskåpet. Det var en skön känsla att komma in i affären igen efter många månader. Här är det lätt att hitta och varorna är färska. Jag stod länge vid fiskdisken och valde, innan den vänliga expediten fick rensa en stor dorada. Det blev alltså fisk till middag, som avslutades med årets första jordgubbar med vispgrädde. Det kallar jag för att njuta av livet.
I San Fulgencio har vi legat på en ställplats ett flertal gånger tidigare. Ingemar gick in för att rekognosera. Det visade sig vara fullbelagt. Det var bara att parkera på en sidogata som ett flertal andra och avvakta tills det blir en ledig plats. Den här dagen fick Ingemar bra motion. Inne på campingen fanns vännerna Egon och Viola, Pekka och Gunilla samt ett par från Norrköping, som vi också träffat tidigare. Det ska bli roligt att ses igen.

Fredag den 9 februari 2018
Intet är som väntans tider
Ingen åkte från campingen idag heller, men på söndag kommer det förmodligen att lätta lite, så det är bara att vänta. Det går ju ingen som helst nöd på oss, men när det är bra väder vill man kunna sätta ut stolar och det kan man inte gärna göra, när man står på gatan.

I morgon går den sedvanliga veckomarknaden av stapeln, så vi tillsammans med flera andra flyttade till en gata, där vi inte står i vägen för knallarna, som anländer tidigt på morgonen.

Jordgubbarna från Mercadona var mycket goda. Det var även kalkonskivorna med blomkålsmix och sallad.

Lördag den 10 februari 2018
En mycket kylig marknadsdag
Det var visserligen 12 – 13 grader ute idag, men huga vilken kylig blåst! Det blev ett ganska kort marknadsbesök. Både försäljare och besökare huttrade i sina vinterkläder. Att ta fram kameran i kylan var inte att tänka på.
Den här marknaden tycker vi är mycket bra. Man vet vilka försäljare, som har de bästa grönsakerna och som går att lita på. Här finns också vinbonden med sina utsökt goda viner, men honom får vi gynna nästa gång. Kryddhandlaren stod på sin vanliga plats med fin ordning bland sitt stora utbud av allsköns kryddor i små fina förpackningar. Just nu behöver jag inga kryddor, men ska fylla på förrådet senare. Däremot behövde vi en påse med fyra mycket stora, röda paprikor för ca tio kronor, färsk ingefära, en stor salladstomat, två stora broccolihuvuden, fyra små fina kronärtskockor, inlagda oliver med mandel och lite till.
Tur nog hade vi inte långt till husbilen. Frusna, men mycket nöjda, knallade vi tillbaka. Gissa om kaffet smakade bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: