Till Inga i Torrevieja

Måndag den 19 februari 2018

Det var dags att lämna San Fulgencio. Ingemar fixade servicen, medan jag gjorde i ordning bilen invändigt och plockade ihop tvätten. Vi åkte raka vägen till lavanderian vid närbelägna LIDL. Medan tvättmaskinen snurrade, hann vi gå en tur i den nya stora kinaaffären, som är byggd helt nära den gamla kinabutiken. Den nya gav ett positivt intryck. Medan tvätten sedan torkade i torktumlaren, blev det inköp i LIDL.
Efter lunch och en välbehövlig vilopaus handlade vi det sista i Mercadona, innan vi åkte mot Torrevieja. Vi var bjudna på middag hos en väninna, Inga, som hyr en lägenhet där. Här fick vi också stifta en ny trevlig bekantskap, Harald från Norge. Vi fick en trevlig kväll tillsammans. Inga bjöd på fläskkotletter, tillagade i ugn i en utsökt god sås. Ananaspaj bjöds till efterrätt. Vi övernattade i husbilen, som stod på en närbelägen parkering. Tack kära vänner för en mycket fin kväll!

Idag klarade mitt näst yngsta barnbarn uppkörningen och fick sitt efterlängtade körkort. Grattis Moa! Du är en kämpa inom alla områden!

Tisdag den 20 februari 2018
Till IKEA i Murcia
Efter frukost åkte vi först till inköpscentrat i Habaneras, där Ingemar uppsökte Vodafone, medan jag tittade lite på nyheterna i klädväg på C&A. Vi fortsatte motorvägen till IKEA i Murcia, där vi tänkte övernatta på deras ställplats, innan vi drog oss ner mot kusten.

Ställplatsen är mycket bra anordnad med både vatten och möjlighet till tömning. Det finns gott om plats, även om det idag var ca femtio husbilar. Även personalen på IKEA parkerar sina personbilar här.

Vi var kaffesugna, när vi kom hit. Som IKEA Familjemedlem får man gratis kaffe under vardagarna. Här kan man t o m få café con leche och den är god på IKEA i Spanien. Att vi sedan inte kunde motstå en kaka, ska vi tala tyst om. Vi blev bjudna på provsmakning av svenska köttbullar och kanelbullar. Jag fick en trevlig liten stund med glada skratt tillsammans med den unge spanjoren, som demonstrerade godbitarna. Vi hade nämligen en stunds övning på svenskt uttal, så nu kan han säga ”köttbullar” med svensk intonation.
Solen lyste skönt, när vi kom tillbaka och jag satte mig ute en stund för att bara låta tankarna komma och gå. Ingemar hade laddat ner en ljudbok, som han lyssnade på. Jag kan erkänna, att jag är mycket glad över att slippa den resterande vintern i Sverige. Kan man röra sig obehindrat, är vintern vacker, men för oss, som har större eller mindre svårigheter att gå, är det en plåga. Alla vi människor har problem inom olika områden och det har även vi, men vi försöker hjälpas åt efter bästa förmåga och då går det ganska bra.
På sommaren ger grönskan från många träd på ställplatsen välbehövlig svalka till bilarna. Nu är träden hamlade och ser kala ut. Det märks att de nya knopparna tränger på och vill fram, för de kvarvarande fjolårslöven singlade sakta ner mot marken i den svaga brisen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: