Torsdag den 22 februari 2018

Från Murcia till Vera
Efter att service hade gjorts på husbilen och jag gått en runda i Decathlon, åkte vi vidare mot Garrucha och Vera. Det blev en lugn och underbart solig resa med en värme, som steg till 18 grader, inte dåligt för att vara i januari.
Nu är det inte bara mandelträden som blommar, utan även många fruktträd är översållade av vacker blomsterprakt. På flera håll har mandelträdens små ljusgröna blad börjat utvecklas, så vackert.

Det luktar apelsiner i hela nejden, för här ligger ett helt fabriksområde för juicepressning
Idag var vårbruket i full gång och det var full aktivitet i alla grönsaksodlingar. Det såddes, kultiverades, ansades, skördades och packades i lådor. Det plogades och harvades. Nya grönsaksbäddar anlades. Härligt att se livet gå vidare!
Hela mitt inre fylldes av värme, när en herde kom gående med sin stora brokiga getskock. Det är många get- och fårhjordar vi mött under årens lopp härnere och jag fylls alltid med denna sköna lyckokänsla.
När vi närmade oss Lorca övergick odlingslandskapet till en terräng, som till största delen består av sandstensberg och kuperade sanddyner. Ödsligt och samtidigt förödande vackert. Vi åkte bitvis en annorlunda väg och kom förbi många grottbostäder.

Många gånger har vi stått på de för årstiden öde parkeringarna vid stranden av Vera. Ett flertal gånger har vi varit mer eller mindre ensamma här. Idag var det så många bilar, att det nästan var svårt att få plats. Tiderna förändras.


Lördag den 24 februari 2018
Lunch hos vänner
Tillsammans med gemensamma vänner från Köping, Ulla och Walle, var vi bjudna på lunch hos vännerna Uffe och Elisabeth.

Underbart att få träffas igen och umgås med gamla, fina vänner! Elisabeth är en utsökt duktig kock, som bjöd på en välsmakande trerättersmeny. Vi åt, drack, pratade, skrattade och njöt i solen.

Att det senare under eftermiddagen blivit kallare, märkte vi inte förrän vi reste på oss för att gå. Så skönt det var att komma in i en varm husbil!

Tack kära vänner för ännu en mycket trevlig sammankomst hos er! Ni är fina vänner och så värdefulla!
Av skadan blir man vis och efter att ha stått på samma plats en lördag under åtskilliga år, vet vi att discomusiken från en restaurang underhåller allt och alla tills fram på morgonsidan. Vi flyttade bilen tillfälligt och ställde oss bakom hotellet, där redan ca tjugo bilar stod parkerade. Här blev det en lugn nattsömn.

Söndag den 25 februari 2018
Efter frukost flyttade vi tillbaka till den ursprungliga parkeringen. Solen lyste även idag, även om vinden var kall och vi passade på att vara ute lite i den efterlängtade värmen. Det gällde bara att klä på sig varma kläder. Vi är omgivna av fransmän, tjecker och tyskar.
Idag kände jag mig lite nedstämd och maktlös. Hade länge försökt få kontakt med en väninna utan att lyckas. Idag ringde jag henne. Hon har diabetes och var nu av förståeliga skäl ledsen. Hennes diabetes har blivit sämre och sprutorna hjälper inte längre. Hon får inte köra bil, är mycket trött och sitter bara hemma. Hon grät och var tacksam för att jag ringde. Så hjälplös jag kände mig!

Måndag den 26 februari 2018
Eftermiddagskaffe hos Wallermans
Idag var vi bjudna på eftermiddagskaffe hos Ulla och Walle, som har hus nära vår parkering. Ulla, som var ute på promenad, kom förbi på förmiddagen för att förvissa sig om, att vi skulle komma senare.

När vi höll på att klä på oss för att gå över till våra vänner, knackade det på dörren. Utanför dörren stod en svensk man, som åker med sina två hundar. Vi hann med en liten pratstund, innan det var dags att gå.

Hos Walle och Ulla fick vi en svalkande drink, innan det var dags för kaffetåren. Ulla och jag hade fullt upp med att dela stickbeskrivningar och tips, medan männen ägnade sig åt samtal om datorer m.m. Helt naturligt blev det mycket prat om Köping och händelser där.

Det är alltid roligt att träffa Köpingsbor. Tack för en trevlig eftermiddag hos er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: