Tisdag den 27 februari 2018

En välbehövlig regnskur

Det är mycket torrt i det på många håll förtorkade och sterila landskapet. Idag på morgonen kom en välkommen regnskur. Den var ganska snabbt övergående.
Det var en angenäm värme ute idag och vi tog en promenad ner till den närbelägna stranden, där det var lätt att gå i den fuktiga sanden. På hemväg mötte vi en tysktalande kvinna, som var ute och gick med sin hund. Här fick vi en bekräftelse på att alla känner alla d v s de som bor eller hyr inom området. Hon undrade, om vi kände ”Ulla och Kalle”, Köpingsborna. Det visade sig, att hon bodde granne med bekanta till ”Ulla och Kalle”. 😊 Det blev lite prat om hundar och väder, mest oväder, innan vi skildes åt.
När vi satt för att äta lunch, körde en tjusig öppen bil upp bredvid husbilen. Det var Elisabeth och Uffe, som var ute och åkte. Vi kom överens om att ses över en kopp kaffe nästa dag.

Vi behövde handla idag, så det blev en tur till Mercadona. Bland de mest välbehövliga inköpen ”råkade” det också följa med lite av det alltför goda kaffebrödet. På tal om kaffebröd måste jag börja skärpa mig. Har nämligen upptäckt att det s k midjemåttet har ökat avsevärt, sedan vi kom till Spanien och det är inte bra vare sig för ryggen eller hälsan i övrigt.
Vi har flera gånger sett skyltar till Cuevas del Almanzora, men aldrig varit där. Våra vänner berättade, att de hade åkt till orten och att man där kunde se ett kanotstadium, som byggdes till Medelhavsspelen år 2005.
Det är inte långt till Cuevas del Almanzora, så vi passade på att ta en tur dit, när bilen i alla fall var på gång.

Vi kom fram till det som hette flod, men där det inte fanns en enda droppe vatten. Däremot fanns det fotbollsplaner!

Timmen var sen och vi beslöt att ta reda på lite närmare, hur vi skulle åka till en annan gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: