Måndag den 5 mars 2018

Stormvindar, regn och hagel
I det växlande, men varma vädret, har mimosan börjat slå ut i buskar och träd. De ludna, små gula bollarna signalerar om att våren är i antågande.

Dystra orosmoln seglade i snabb takt fram på himlen, när vi gav oss ut på vår eftermiddagspromenad. Plötsligt började stora regndroppar falla ner på marken framför våra fötter. Ljudet från vind och regndroppar ökade i styrka och strax därpå smattrade hagelkornen över oss. Tur nog hade min kropp en bra dag, så jag kunde gå tämligen fort med stavarna. Att vi var genomvåta, när vi kom tillbaka till husbilen, behöver jag väl knappast nämna. 😊 Att torka våta kläder i en husbil, är inte det lättaste, men nästa morgon var de torra.
Det blev en mycket orolig natt och det var svårt att sova. Regn och stormvindar skakade husbilen. Alla, som varit i en husbil i oväder, vet hur det låter. Förmodligen fick vi en släng av stormen Emma, som härjade som värst längre söderut. Den lyckades t o m rasera en del av Gibraltarklippan. Senare fick vi veta, att vänner, som är i Rio Formosa, var tvungna att gå ut för att försöka rädda sina förtält. Där vi stod, åkte den lilla kommunala flakbilen runt för att samla in kringvirvlande bråte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: