Söndag den 11 mars 2018

 

En bilfärd i oväder över bergen
Det var soligt, när vi efter diverse service, lämnade Almayate på morgonen för att bege oss i riktning mot Sevilla med slutdestination hos husbilsfirman Hidalgo, där vi tänkte övernatta.
Enstaka molnbildningar varslade om eventuella nya oväder. De små papegojorna flög skriande mellan palmerna. Ute i det gröna hade de vackra, små vita blommorna, som påminner om våra prästkragar, slagit ut i mängder. En kiteflygare passade på att utnyttja den gynnsamma väderleken med att göra en rundtur i det blå. Utmed stränderna höll man på med storstädning av all bråte, som hade samlats efter den senaste tidens oväder.
Vi passerade utsidan av Malaga för att sedan fortsätta över det kuperade bergsmassivet i riktning mot Antequera. Under de här timmarna växlade temperaturen mellan 6 – 21 grader. Något som också växlade mycket var vädret. Vi hade under de här timmarna allt från sol, moln, regn och blåst.
När vi närmade oss och passerade El Torkal och Antequera bröt ett ordentligt oväder ut.

Mörka ovädersmoln stockade sig runt oss, regnskurarna avlöste varandra och blåsten tilltog i styrka. Vi hade tänkt stanna till för att titta på flamingofåglarna vid Fuente de Piedra, men det var inte att tänka på i det här vädret.

Det var stora översvämningar i odlingar. Vinodlingar och olivlundar stod vattendränkta.

Vi ko fram till humsbilsfirman Hidalgo utanför Sevilla, där vi parkerade för natten. Här hade man en specialvisning av husbilar den här helgen. Vi behövde nya nivåklossar, så vi passade på att gå in. Därinne blev vi bjudna på öl och tapas, dagen till ära. Trevligt! Mindre trevligt var att blåsten hade tilltagit och närmade sig stormstyrka, så jag fick hålla i mig i Ingemar för att inte blåsa omkull. Skönt nog lugnade det ner sig framåt kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: