Måndag den 19 mars 2018

Till Moncarapacho
Väderleksutsikterna såg bättre ut för södra Portugal framöver och det var bara att hoppas att det skulle stämma. Vi beslöt oss att efter diverse service och inköp åka vidare mot Olhão och vårt kära Moncarapacho.
Idag växlade sceneriet på himlen med sol, vita sommarmoln och fortfarande en hel del hotfulla ovädersmoln, som ibland släppte ner några regndroppar.
Vi åkte över bron till Ayamonte i Spanien för att fylla gasol i industriområdet, göra en del service och samtidigt handla på Mercadona. Det är bra med affärer, som man känner till och vet var man hittar olika livsmedel. Mercadona, som är ett familjeägt företag, startade 1977 med en liten charkuteributik och har sedan dess vuxit till ett stort imperium. Nu kommer det att satsas mycket pengar på att modernisera butikerna.
Det var mycket folk på Mercadona idag. Tydligen har man redan börjat handla inför påsk. Jag hade en ganska gedigen lista, men vi hjälptes åt att hämta varorna, så det gick ganska fort.
Förr satt det mestadels tiggare utanför varje affär, precis som i Sverige, men i år har vi inte träffat på en enda vare sig i Spanien eller Portugal. Om det är en tillfällighet eller ej, vet jag inte.
Vid gasolfyllningen växte kön av husbilar. Många har börjat röra på sig nu, när vädret är lite bättre.

Vi åkte tillbaka över bron och fortsatte N125, som om möjligt är ännu knaggligare än tidigare.

Bostad till salu

Fruktförsäljning

Vad heter den här frukten?

Den sista biten in till Camping Route 66 Moncarapacho är smal och idag var två mötande bilar tvungna att backa till en rymligare ficka utmed vägen.

Chantal, som sköter det mesta på campingen, mötte oss glädjestrålande. Vi har varit här under många år, så hon känner väl igen oss. Även här var det mestadels franska husbilar. Vi brukar ofta stå ute i det gröna bland olivträden, men med tanke på den senaste tidens svåra blåsväder, parkerade vi utmed staketet, där stora träd och buskage skyddar för vinden.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Gunnel Wiklund
    Mar 24, 2018 @ 07:10:53

    Det fina stället känner jag igen från dina berättelser tidigare år! Förstår att det är trevligt där och hoppas det blir så i år också!

  2. ingerhl
    Mar 24, 2018 @ 09:25:01

    Trivs man jordnära och med djur är det alltid trevligt här. Inte en enda affär eller servering 😂 Ha det bra i det begynnande vårvädret Gunnel! 🌷💕🌷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: