Tisdag den 27 mars 2018

Blå himmel – 28 grader varmt
Det skulle bli varmt idag och det blev det verkligen. Sen eftermiddag var det fortfarande 28 grader. Inne i husbilen var det 33,5 grader. Det är rena värmeböljan.
Tidigt på morgonen gick jag en promenad. Uppe på en kulle med god utsikt över nejden, stannade jag till en stund för att bara njuta. Tuppar och hundar började vakna överallt. Hundskall från alla traktens gårdar, galande från tuppar och kacklande från höns ljöd vida omkring, medan solen kämpade sig allt högre upp på himlen. För övrigt var det helt tyst och jag kände hur ett leende spred sig över ansiktet.

Jag känner mer och mer hur viktig konsten att njuta av livet och se det stora i det lilla är. Vi är omgivna av under. Inne i husbilen väcks vi tidigt av en intensiv fågelkör. Det bor massor av olika sorters småfåglar i buskagen bakom husbilen, den ena med vackrare färgsättning än den andra. Koltrastarna är också mycket flitiga med sin sång. Flera gånger om dagen har vi tidigare kunnat följa ett härfågelpar, som gått och pickat helt nära, men nu har det nog blivit för mycket folk, för de håller sig undan. Tyvärr har jag inte lyckats ta ett enda kort på de vackra fåglarna.

Även solnedgångar är vackra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: