Onsdag den 28 mars 2018

Födelsedagslunch i Tavira
Åren går och ingen undgår att fylla år. Det drabbar oss alla och idag var det min tur. Ingemar sjöng på morgonen och snart knackade även Chantal på för att lämna en vacker blomma. Chantal, som är omtänksam och är allt i allo här på campingen lämnar emellanåt ett och annat. Ibland kommer hon med några mycket söta och goda apelsiner från ägorna. Nu till påsk låg det fyra ägg från de frigående hönorna på vårt bord. När våra danska grannar såg att Chantal var här, kom de också över och gratulerade.


Ingemar ville bjuda på lunch idag och han vet att jag älskar krabba, speciellt den, som tillagas i en liten kombinerad affär och restaurang på utsidan av saluhallen i Tavira.

En liten del av saltbassängerna i Tavira

Vi behövde veckohandla inför påsken och tänkte passa på att göra det i Continente i inköpscentrat Gran Plaza vid infarten till Tavira.
Det första vi gjorde, var att dricka förmiddagskaffe inne i Gran Plaza, innan det var dags att fylla på förråden i bilen.

Det var mycket folk i rörelse, så det tog lite tid med inköpen. Av tradition äter vi fisk på långfredagen. Vid den speciella fiskdisken hade man mycket fina skivor av norsk lax. De kunde jag inte motstå. Den unge expediten, som talade bra engelska och var pratsugen, inledde ett samtal. Vid köttdisken var expediten lite mer trulig, men till slut fick jag välja en kalkonfilé, som han skivade. Som vanligt blev det mycket färska grönsaker i kundvagnen. Jag är glad över att även Ingemar tycker mycket om grönsaker.

Vi åkte vidare fram till saluhallen i Tavira. Vid den lilla serveringen beställde Ingemar kött. Han är ju allergisk mot skaldjur. Jag beställde min älskade krabba och en flaska vatten. Det var underbart skönt att kunna sitta ute och äta i solen.


Det visade sig snart att stället hade bytt ägare. Krabban var långt ifrån fullmatad. Just röran i skalet brukade vara mycket god, men nu hade man blandat ut krabbinnehållet med grönsaker. Mindre skalbitar fanns också med, så det gällde att se upp. Det lilla köttet som fanns var gråaktigt och smakade smått beskt. Fick lov att säga till om bestick för att kunna äta. När ägarinnan kom och frågade, om det var gott, var jag inte snäll. Jag talade om att jag alltid varit mycket nöjd med krabbrätten här tidigare, men inte idag. Man blir ju tämligen kladdig av att äta skaldjur och normalt får man en skål vatten eller våtservetter. Nej, jag skulle gå till toaletten och tvätta händerna ☹ Då hade nog handtaget till toaletten blivit mycket kladdigt. Till slut fick jag en liten skål vatten. Som plåster på såren bjöd hon på kaffe och ett litet glas mandellikör. 😊

Mimosan är i sin vackraste blomning nu. Den vita ginsten redan blommat ut


När vi kom hem igen, var det fortfarande så varmt att vi kunde sitta ute en stund. Nu öppnade vi champagneflaskan, som stått på kylning. Så gott! Jag ägnade mig åt att läsa och besvara alla gratulationer. Vilken trevlig stund! Tack alla släktingar och fina vänner för att ni har förgyllt min dag! Tack Ingemar för din vackra sång, mat, kaffe och fina stunder idag!

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Solveig Rhann
  Mar 31, 2018 @ 06:33:31

  Grattis Inger…förmodlingen xx+ idag. Vi var nästan en månad i Tavira i november. En favoritstad på Algarve. Nu i Perpignan. Roligt att följa din blogg som vanligt. Ha en fortsatt trevligt resa med godare krabbor och mer bubbel. Hälsningar Solan och Lasse

 2. FREEDOMtravel
  Mar 31, 2018 @ 07:32:30

  Vad tråkigt att krabban inte var så bra som tänkt. Annars såg det ju intressant ut med den där röran! Glad påsk önskar vi!

 3. ingerhl
  Mar 31, 2018 @ 09:11:28

  Solan och Lasse!
  🤗 Tack kära vänner! Kul att höra av er! Vilken härlig överraskning, när vi möttes på marknaden i San Fulgencio förra året! Det blir nog ett par stopp i södra Frankrike för vår del också……..så vackert! Ha en fortsatt trevlig påsk! Kram från oss! 🌷🐣💕🐣🌷

 4. ingerhl
  Mar 31, 2018 @ 09:24:05

  Freedomtravel! Tack för påskhälsningen! Beträffande krabban kan jag säga, att den röran, som den förre ägaren gjorde var drömskt god. Jag brukar inte klaga på mat, men i det här fallet var det berättigat. 🤔
  Önskar er också en fortsatt Glad Påsk! 🌷🐣🌷🐣🌷

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: