Tisdag den 3 april 2018

Lill-Babs död – mot Almayate

Idag möttes vi av en sorglig nyhet. Lill-Babs, nyss fyllda 80 år, som glatt oss genom många år med sin sång, sitt glada humör och hjärtevärme till sina medmänniskor, är död. Hon lades in på sjukhuset för hjärtsvikt, men då upptäcktes även en elakartad cancer. Det är bara en dryg vecka sedan vi nåddes av budet, att Jerry Williams är död, även han i cancer. Jag känner en viss förstämning. Det är alltför många av våra trevliga och mycket duktiga artister, som har gått bort på sistone. Tack för allt ni har gjort för att glädja oss med sång och musik! Ni lever för alltid kvar i våra hjärtan. Vila i frid!

Det var 15 grader, men mycket tät dimma, när vi på morgonen lämnade Portugal för att åka till närbelägna Ayamonte för att tanka, innan vi fortsatte vår resa mot Almayate och Torre del Mar.

Vi hade övervägt att åka kustvägen bl. a förbi utgrävningarna i Bolnuevo, men då ska vädret vara mycket bra och det såg lite osäkert ut. Vi valde att köra över bergen och genom Sevilla.

Så fort vi kommit över bron, som skiljer Portugal från Spanien, låg de stora odlingarna med sina tunnelväxthus utefter vägen. Närheten till Huelva gör att det odlas ofantliga mängder jordgubbar.

Det har hänt en hel del nytt i naturen under de senast två veckorna, när vi har legat stilla. De vita ginstbuskarna har blommat över och dragit sig tillbaka för annan växtlighet. De generöst blommande mimosabuskarna sträcker ut sina lummiga grenar överallt utefter vägen. Här och var har de små gula ulltottarna börjat anta en mer mörkgul färg, vilket tyder på att säsongen på vissa håll lider mot sitt slut.

Den röda, varmt lysande vallmon lyser upp utefter vägkanterna. Mandelträden, som för ett par månader sedan blommade så vackert, är nu helt gröna. I vingårdarna har vinrankorna fått ganska stora gröna blad på de flesta håll.

Gammalt och nytt möts i Sevilla

Det tar ganska lång tid att åka igenom Sevillas snirklande vägnät. Staden är stor, mycket stor. Idag låg ett kompakt täcke med ovädersmoln framför oss och vi undrade, vad de skulle medföra.

Skönt nog löstes det mesta upp och det kom bara några få droppar regn. Temperaturen steg till 21 grader.

Vi passerade El Torcal, unika berg nära Antequera, mycket sevärda

Vi stannade till och njöt av Medelhavet

Vi anlände så småningom till Almayate, där vi etablerade oss för natten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: