Fredag den 6 april 2018

Till San Fulgencio
Den här gången stannade vi bara för övernattning i Vera, innan vi tänkte fortsätta till San Fulgencio.
Det var disigt, men hela 16 grader, när vi startade resan ganska tidigt på morgonen. Det är svårt att hitta något vackert på den här vägsträckan, som mest består av industrier. Ibland är det skönt med ljudböcker 😊
Under årens lopp har vi kunnat följa utvecklingen inom en del områden. Något som är positivt för alla husbilsåkare är att autogas numera är lättillgänglig på många håll. För 10-11 år sedan var det få bensinmackar, som hade autogas.
Här och var brinner eldar. Har hört, att det är eldningsförbud i Elche p g a torkan, men det gäller nog inte överallt. Det blir mycket ris och annat avfall, när man beskär träd och buskar. I Sverige gör vi ju majbrasor, men här verkar det som om man eldar vartefter behov. Det mesta av det överblivna i grönsakslanden ser ut som om man plöjer ner som näring till nästkommande skördar.
Man ser att det är stora mängder frukt och grönt, som blir förstört. Under apelsinträden ligger ofta fallfrukt. Stora fält står med utblommad blomkål. Kan tänka mig att en hel del går till fröer, men inte allt. Där man har skördat kål, ser man ofta får och getter gå och beta i landen. Inte att undra på att ostarna blir så goda 😊 Detta var bara några små funderingar på väg.
När vi anlände till San Fulgencio, gick Ingemar först in till campingen för att boka plats, innan vi åkte fram till Mercadona för att fylla på förråden. Jag tog en tur in till ”min frissa” för att få en välbehövlig tid för klippning.
Den färska, norska laxen var billig för 1-2 år sedan, men nu var den nästan dubbelt så dyr. Jag köpte i alla fall en bit till gravning.
Det brukar gå hyfsat bra att gå i en mataffär med hjälp av en kundvagn, men idag hade jag mycket svårt för att gå. MÅSTE göra något! Det gjorde jag, när vi kom tillbaka. Nu fick rygg och lår intensiv träning med hjälp av TENS-apparaten. Jag hade fuskat rejält på sistone och det går bara inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: