Måndag den 16 april 2018

Mot Moseldalen
Tidigt på morgonen var det bara 7 grader, men värmen steg under dagen och det blev ganska soligt och klart. Vi fortsatte i riktning mot Nancy. På väg mötte vi en militärkonvoj med bl. a stridsvagnar. Förmodligen är det någon övning på gång.

Idag åkte vi genom stora, mycket bördiga jordbruksdistrikt. Vi passerade Nancy och passade på att handla lite i Intermarché bl. a. några goda franska ostar och en färdiggrillad kyckling. Vi letade upp första bästa rastplats för att äta lite lunch. Till kycklingen snabbstekte jag broccoli och tillsammans med färsk röd paprika och rester av ”Ensalada Rusa” blev det en lätt, men näringsrik måltid.


Vi fortsatte därefter mot Luxemburg och kunde konstatera, att det var mycket tät trafik. Vid gränsen gjorde vi som många andra, som åker den här vägen – vi tankade billig diesel och drack en kopp kaffe, innan vi fortsatte. Den är biten av vägen runt tyska gränsen, brukar ofta vara ganska tråkig, – idag var det full vår och mycket vackert.

Efter att ha åkt ca 31 mil, kom vi fram till den underbart vackra Moseldalen och Minheim och ställplatsen.

Vi plockade fram stolarna för att kunna njuta av solens sista strålar och se på pråmarna, som åker förbi på floden alldeles intill. Det var fortfarande 21 grader ute på kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: