Onsdag en 18 april 2018

Fortsatt färd till Dithmarschen
Koltrasten hade tydligen sovit lika gott som vi, för den stod även för den vackra morgonarian som väckte oss. Klockan 08.00 startade vi dagens resa. Vi tänkte försöka komma fram till Heide i Schleswig – Holstein, för att kunna stanna där några dagar. Det är ett område i Tyskland, som vi båda trivs mycket bra i.

Vi följde floden Werras för dagen något dimhöljda dalgång, där vita svanpar långsamt gled fram på vattnet. Det var helt molnfritt och vi konstaterade, vilken otrolig tur vi har haft med vädret ända sedan vi lämnade Spanien.
Vi fortsatte A7 norrut, som idag var en påfrestning att ta sig fram på. Överallt höll man på med vägarbeten, där man både reparerade och anlade nya filer. A7 var till stor del ett enda stort kaos med milslånga köer av långtradare. Vi kom fram ca 4 – 5 timmar senare än beräknat. Hur de stackars långtradarchaufförerna orkar förstår jag inte. Det kan inte vara lätt att komma fram med lasten i tid.

Här åker vi in i den flera kilometer långa Elbetunneln

Det var tålamod och åter tålamod som gällde idag. När det fanns möjlighet, åkte vi av vägen ibland för att ta en paus. Jag sitter och virkar en hel del. Har också kommit underfund med att det går utmärkt att göra en del nack- rygg- och benövningar, när man sitter, så det blir flera gymnastikpass varje dag. Det gäller att försöka hålla blodcirkulationen igång.

 

Sent på eftermiddagen kom vi äntligen in på vägen, som för mot Heide i Dithmarschen. Även på den vägen var det vägarbeten som orsakade långa köer. Mycket roligt fick vi i alla fall på ett ställe, där man tydligen nyligen hade haft kosläpp. Korna var som kalvar på grönbete, där de galopperade omkring. Väl framme i Heide, tankade Ingemar, kollade lufttrycket på däcken och fyllde gasol. Jag gick in till LIDL för att handla bröd och vatten. Vi hade kunnat stanna på ställplatsen i Heide, men föredrog att åka fram till Kielkanalen i Hochdonn för att ställa oss intill kanalen tillsammans med några andra husbilsåkare. Här är det en intensiv trafik med de stora lastfartygen, som åker på kanalen.

Att vi somnade tidigt och sov mycket gott, behöver jag väl knappast tillägga.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. ylva sjöberg
    Apr 19, 2018 @ 15:53:05

    Så trevligt att få läsa dina era husbilsäventyr. och så fina bilder.

  2. ingerhl
    Apr 19, 2018 @ 16:56:17

    Tack Ylva! 💕 Det är roligt att få dela med sig……Ha en fortsatt fin vår Ylva! 🌺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: