Tisdag den 1 maj 2018

Konstrunda Medevi
Idag var det sista dagen för Norra Vätterns konstrunda. Vi var överens om att åka till Medevi Brunn, där åtskilliga konstnärer ställer ut sina alster i de gamla vackra husen.

Första anhalten på väg blev en naturskön upplevelse i Västanvik, där det en gång fanns en kvarn och kvarndamm, som betjänade traktens jordbruk. I samband med industrialiseringen försvann många kvarnar och det gjorde även den här, som revs under 1970-talet. Numera har Västanvik utvecklats till ett vackert fritidsområde. Några eldsjälar inom denna bebyggelse beslöt att försöka återställa dammen och samtidigt utveckla bäcken till en reproduktionsplats för Vätternöring. Stadsbidrag beviljades och med hjälp av frivilliga krafter har man återställt dammen och det kringliggande området. Det är en ren njutning att stanna till här.

Vi fortsatte till Medevi och dess konstutställare. Maria Genborg visade en hel del tavlor i olja, som var en ögonfröjd.

Simon Eriksson, som ägnar sig åt träsnideri, hade snidat ugglor av grenrester från beskärningen av äppelträd. Hans snidade småfåglar var försedda med fina detaljer.

Hos glaskonstnären Anders Holm blev vi stående längre. Jag älskar glaskonst och blev helt begeistrad av hans energigivande alster.

Vackert formade dricksglas i milda färger fanns hos Anette Alsjö.

Den sista konstnären vi besökte var Inga-Maj Thorén, som ägnar sig åt keramik och måleri. Allt genomsyrades av en god portion humor.

När vi skulle lämna Medevi körde Tor runt på himlavalvet med sin vagn och det började regna. Hemma fick vi sitta ett bra tag i bilen, innan vi kunde gå ut. Åskan dundrade rakt ovanför oss och regnet öste ner. Kortvarigt, men nästan som spanska ovädren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: