Juni 2018 – del 2

Lördag den 9 juni 2018
Ett sagobröllop för Jennie och Jacob
Tidigt på morgonen packade vi in festkläderna i husbilen och åkte till Gnesta, där bröllopet mellan mitt barnbarn Jennie och hennes Jacob skulle gå av stapeln i Frustuna kyrka. Södertuna slott var abonnerat för bröllopet fredag – söndag. Alla de 80 bröllopsgästerna var inbokade i annexen för övernattning och på söndag morgon var det gemensam frukost.
Det blev ett sagobröllop, välplanerat in i minsta detalj, som jag aldrig glömmer och som hela tiden genomsyrades av kärlek, fest, ljus och glädje.

Jennies systrar och ett par väninnor var tärnor och fotbollskompisar till Jacob var marskalkar.
Jacob är en duktig fotbollsmålvakt, som tidigare har spelat i ÖSK och Gent, men numera är i Aalborg, så det fanns även många fotbollsspelare med respektive bland gästerna.

Före bröllopsceremonin checkade vi in, varefter alla samlades för gemensamt mingel, innan vi åkte till kyrkan.

Ute på kyrkbacken mötte jag två gamla vänner, min f d svärdotter Consuelo och hennes syster Gladys. Det är inte så ofta vi ses numera, så det blev både kramar och en liten glad pratstund, innan det var dags att gå in i kyrkan.
Det blev en högtidlig bröllopsceremoni med mycket sång och musik och flera tal.

Gladys och hennes gospelkör sjöng, Consuelo och Gladys sjöng tillsammans och mitt äldsta barnbarn Stephanie del Pilar sjöng också för brudparet. Tårarna rann på många av oss.När vi kom ut ur kyrkan, fick samtliga bröllopsgäster en påse med rosenblad, som vi strödde över brudparet, när de kom ut. Vi åkte med mitt barnbarn Elins fästman Tim. I samma bil åkte de två stylisterna med sina välförsedda väskor, hela tiden beredda på att bättra på makeuper och frisyrer.

Vid slottet drack vi alla en brudskål, innan det var dags att gå in i den mycket vackert dekorerade festsalen, där en DJ under hela kvällen såg till att vacker musik bidrog till den fina stämningen.

Min son och svärdotter var helt nöjda

Även brudgummens mormor och brudens farmor stortrivdes

Vi serverades utsökt god mat och dryck, medan sång, musik, tal till brudparet och videofilmer med anknytning till de nygifta visades. Stämningen var hög och tiden försvann snabbt.

När det började skymma, vandrade alla bröllopsgäster ut i parken, där vi bildade häck och försågs med stora tomtebloss. I denna vackra omgivning skred brudparet ut till bröllopstårtan.

Festen fortsatte ännu ett tag. När det var dags för diskot, som fortgick tills tidigt på morgonen, tyckte vi i den äldre generationen, att det var dags att inta horisontalläge. Nattamaten orkade vi inte heller 😊 Att det även var hög stämning med sång, levande musik och ljusceremonier på diskot har jag sett på videoinspelningar. Vilket bröllop!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: