Juni 2018 – del 3

Söndag den 10 juni 2018
Gemensam bröllopsfrukost
Den yngre generationen hade roat sig kungligt på diskot under hela natten, så det var ganska tunnsått med gäster vid frukostbordet tidigt på morgonen. Vi som var vakna, lät oss väl smaka 😊

Jag passade på att gå in till mitt äldsta barnbarn och hennes man för att för första gången få träffa och gosa med mitt yngsta barnbarnsbarn. Sådana möten hör till guldstunderna i livet.

Vi var alla uppfyllda av en stor lyckokänsla, när vi lämnade Södertuna slott för att åka hem igen.

Måndag den 11 juni 2018
Ingemar till vårdcentralen
Under natten föll det första stilla regnet på många veckor. Det var kortvarigt, men mycket välbehövligt i den ihållande sommarvärmen.
Ingemar har haft en svår astmatisk hosta under en längre tid och i natt var han riktigt dålig. Han åkte till vårdcentralen, där han genast fick hjälp med inhalation och cortisontabletter. Det blev nys mediciner att hämta ut på apoteket, men nu ska det förhoppningsvis vända.

Tisdag den 12 juni 2018
Till Ekerö
Det blev inte långt uppehåll hemma, innan det var dags att åka till nästa fest. Nu var det dags för Moa, min dotters äldsta barn, att ta studenten. Färden gick alltså till Ekerö. På väg hämtade vi min f d man i Kungsör.
Ute på Ekerö var förberedelserna i ful gång och vi hjälptes alla åt efter bästa förmåga. Partytältet var redan uppställt, men dekorationer skulle på plats.

Jag fick en födelsedagspresent i efterhand. Moa hade målat en vacker tavla till mig. Vi är båda naturvänner, så motivet gick raka vägen till hjärtat.

Onsdag den 13 juni 2018
Moas studentexamen
Idag var det Moas stora dag. Nu var det hennes tur att ta klivet ut i vuxenlivet. Pia och Tove åkte i en bil för att sedan få plats med Moa och all mat, som skulle hämtas. Tomas, min f d man och jag åkte i den andra bilen. Ingemar, som fortfarande hade svår hosta, föredrog att stanna hemma på Ekerö för att vila före studentfesten.

Vi åkte till Blackebergs gymnasium, där Tomas lyckades hitta en parkeringsplats på rimligt gångavstånd. Tur nog var vi ute i god tid, för det samlades mängder av människor. Jag hade mina stavar med. Annars hade jag nog inte klarat den långa väntan i trängseln.

Sederna förändras inom mycket och så var det även här. Plakat, ballonger och flaggor fanns visserligen överallt, men någon studentsång hörde vi inte. Vad vi däremot hörde och såg mycket av var en hel del invandrare, som skulle ta emot sina ungdomar. De samlades i grupper med stora trummor och blåsinstrument. Det trummades, sjöngs och dansades högljutt. Är det fest, så är det! 😊

Efter lång väntan kom de nybakade studenterna utrusande. Det var inte lätt att hitta Moa och samtidigt hålla ihop vår lilla grupp, men till slut lyckades det. Det var med en suck av lättnad, som vi satte oss i bilarna för att åka hem igen.
Studentfesten blev lyckad tillsammans med släkt, vänner och grannar.

Torsdag den 14 juni 2018
Hem från Ekerö
Efter frukost var det dags att påbörja hemresan. Vi tog en omväg till Gnesta och Södertuna slott. Brudparet hade nämligen glömt kvar en hel del attiraljer efter bröllopsfesten, som vi hade lovat att hämta. 😊 I Kungsör släppte vi av min f d man, som bjöd på kaffe, innan vi fortsatte hem.

Fredag den 15 juni 2018
Ingemar till vårdcentralen

Ingemar, som är långt ifrån bra, uppsökte vårdcentralen igen för sin astmatiska hosta.

Måndag den 18 juni 2018
Till Hallsberg för besiktning

På morgonen fick Ingemar ny behandling för sin astmatiska hosta. På eftermiddagen var det p g a felaktig isättning av en lampa ombesiktning av husbilen i Hallsberg.

Tisdag den 19 juni 2018
Hård blåst

Idag hade Ingemar tid på USÖ för röntgen av lungorna. Nu är det bara att hoppas, att allt är bra.
På morgonen tog vinden i ordentligt. En grannes träd blåste sönder. Kvistar och löv yrde in på vår altan, trots att trädet är beläget 150 meter bort

Fredag den 22 juni 2018
Midsommarafton
Det har varit flera stora fester under den senaste tiden. Ingemar hostar fortfarande och är förståeligt nog mycket trött, så vi har beslutat oss för att tillbringa en mycket lugn midsommarhelg på tu man hand på vår soliga altan.

Tisdag den 26 juni 2018
Trevlig utflykt till Köping
Idag var det dags för en utflykt igen, den här gången till min barndomsstad Köping. Vi hade stämt träff med min dotters familj för lunch vid Sjömagasinet på Malmön.

Den enda som saknades var Moa, som jobbade. Genom att träffas i Köping, där även Pia är uppvuxen, kunde vi åka halva vägen var. Maten på Sjömagasinet var vällagad och utsökt god. Kan varmt rekommenderas.

Vädret var det bästa tänkbara och vi fick några fina timmar tillsammans. Jag fick dessutom presenter, vackra tekoppar i stengods, ett utsökt gott te och en flaska österrikiskt vin. Vi avslutade dagen med kaffe vid Skeppshandelns stenugnsbageri.

Torsdag den 28 juni 2018
Till Motala
Min rörelseapparat är tyvärr inte i bästa form sedan en del år tillbaka. Tur nog har jag en utomordentligt duktig kiropraktor i Motala, som kan ge mig en behandling emellanåt. Idag var det dags.

Fredag den 29 juni 2018
Till Kristinehamn
Ingemar åkte tidigt iväg till Husbilslandet i Kristinehamn för att göra en mindre reparation. Reservdelen, som sattes fast var tyvärr defekt, så det blir ännu en väntan på en ny reservdel.
Jag passade på att pyssla en del på hemmaplan. Lavendeln, som jag klippte ner rejält nu i våras, blommar rikligt. Den är ett välkommet matbord för humlor och fjärilar.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Margaretha Lillvik
    Aug 27, 2018 @ 06:59:35

    Det har hänt mycket trevligt hos er i sommar ser jag. Men tråkigt för Ingemar med hosta,,hoppas verkligen han får hjälp med den. Krya på er. Blir det någon resa i höst?

  2. ingerhl
    Sep 23, 2018 @ 09:10:29

    Hej Maggan! Har legat på latsidan i sommar! 😄 Tack snälla du för omtanken! Ingemar mår bra nu och det är vi glada för. Visst blir det en resa igen ☺️ startar om några dagar. Såg att ni också ger er av. Hoppas vi ses söderut! Det var ett tag sedan. Allt gott till er båda! Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: