Torsdag 2 augusti 2018
Granne på besök
Vi älskar båda djur och blev mycket glada, när grannen Anita kom över på besök med sin älskade Malte.


Fredag den 3 augusti 2018
Stephanies familj på besök
Mitt äldsta barnbarn Stephanie kom på besök med sin man och deras tre små fina barn. Det är bra gjort att åka från Stockholm med tre småttingar. Vi startade med att äta lunch vid hembygdsgården, där all mat lagas från grunden. Utomhus var det för många getingar, så vi föredrog att sitta inne.

De två killarna, Winston och Levi, begav sig snart ut på äventyr i den vackra parken. Det var skönt att få springa av sig i gräset och på berghällarna. Här kunde vi bl. a hälsa på getter och studera livet i en bikupa.

Vi hann göra mycket under några timmar. Jag fick möjlighet att bekanta mig närmare med nytillskottet Michaela, som hade hunnit bli ett halvt år. Farmorsmor var mycket stolt, när den lilla fann sig i att bli matad med gröt. 😊
Efter varsin isglass fann två små killarna sig snart tillrätta i lekparken, som ligger alldeles utanför vår bostad. Stephanie och jag ägnade oss åt fotoalbum och hon ville gärna att jag berättade med om släkten före hennes tid. Det gjorde jag gärna.


Vi var alla mycket nöjda med vår träff. Sen eftermiddag åkte familjen vidare för att hälsa på en faster till Joel. Tack för att ni besökte oss och för alla fina minnen!

Tisdag den 7 augusti 2018
Till USÖ och besök hos Lilian
Ingemar, som hade haft en mycket besvärlig astmatisk hosta under sommaren, hade idag en tid på USÖ för magnetröntgen. Jag passade på att besöka väninnan Lilian. Ingemar kom snart efter utan att ha fått göra röntgen. De hade gjort en miss. Han hade tidigare fått ett formulär att fylla i. Där frågades det bl.a. om han hade myastenia graves, vilket han har sedan många år tillbaka. Personalen stod helt frågande. Det visade sig, att man måste ha en speciell utrustning och dessutom ha en läkare närvarande. Det var alltså vara att avvakta en ny tid.

Onsdag den 8 augusti 2018
Sommarens varmaste dag
Efter ett par något svalare dagar blev det värmerekord idag. Vi fick en del av den nordafrikanska värmen som legat över Spanien – Portugal den senaste tiden. Enligt beräkningar är det den varmaste sommaren i Sverige på 260 år.

Fredag den 10 augusti 2018
Oväder
Det var länge sedan det regnade, men vid 05.00-tiden på morgonen kom en störtskur, samtidigt som det åskade rejält. Det kom blixtar från alla håll. Skönt nog blev det inte långvarigt. Det var dags att handla idag och även köpa en ny laddning ägg. Det går åt mycket ägg i vårt lilla hushåll och vi åker alltid och köper dem i den mysiga äggboden vid Stjernsunds slott.
Förutom inköpen i Netto och ICA, blev det ett par nya blommor i Kalles Handelsträdgård. Ibland blir man sugen på något gott, när man är ute och handlar och det blev vi idag. 😊 Vi satte oss i den mysiga trädgården vid Garvaregården nere i hamnen för att dricka en kopp kaffe i sommarsolen.

Torsdag den 16 augusti 2018
Torsten död
Idag fick vi ännu ett tragiskt besked. Vår vän Torsten, hade avlidit. Hans hjärta orkade inte längre. Vi blev bekanta med Torsten och hans fru på SK för en hel del år sedan och har träffats regelbundet. De hade tidigare ett vackert hus med en välskött trädgård i Tjällmo, men flyttade senare till Linköping, när de inte orkade med den stora trädgården längre. Under senare år har Torsten inte orkat åka bil, men vi har besökt Torsten och Birgitta varje sommar och har haft ett flertal mycket fina träffar. Vi känner båda en stor saknad, men bevarar de fina minnena i våra hjärtan.

Fredag den 17 augusti 2018
Barservice för grannarnas katter
När det var som varmast ställde jag ut flera fat med vatten till insekterna. En lite djupare skål sattes på skyddet över brunnen. Den skålen tyckte grannens katter passade mycket bra för dem. Den stod på lagom höjd. 😊 Det var Ingemar som blev bartender och fick se till att skålen var fylld och rensad från löv, annars satte de sig och tittade anklagande på oss. I värsta fall rensade katten själv skålen från skräp. 😊

Ett tag blev det alldeles för varmt för blommorna på södersidan. Fyra av pelargoniorna höll alldeles på att ge upp. Jag planterade ihop dem i en stor kruka, som sattes på norrsidan. Där stortrivdes de!

Lördag den 18 augusti 2018
Matmarknad i Wadköping
Den här helgen anordnades den årliga matmarknaden i den gamla stadsdelen Wadköping i Örebro. Hela stadsparken var fylld av människor. Nog hade vi förstått, att marknaden skulle bli välbesökt, men att det skulle komma så mycket folk, kunde vi inte ana. Jag hade missat, att Svenska Kammarorkestern samtidigt hade önskekonsert i parken. Vi åkte runt i omgivningen ca ¾ timme, innan vi hittade en ledig parkeringsplats.

Här fanns ett gediget matutbud av olika slag. Vi passade på att äta en god tunnbrödsrulle med laxröra, innan vi vandrade runt bland de olika utställarna, där massor av delikatesser presenterades. Jag fastnade länge vid vagnen med italienska ostar. Om kassan hade tillåtit extra utgifter, hade jag försett oss med ett flertal ostar. De var sagolikt goda. Det var nog första gången jag åt röd och grön ost.

Vi hann bara se en bråkdel av matmarknaden. Vi hade behövt flera timmar, men min kropp strejkade tyvärr, trots att jag gick med stavar. Att hitta vänner, fast vi visste, att de skulle vara i parken, var omöjligt.
Vi åkte i st. till en koloniträdgård, där det var Öppna Grindar och där vi ville hälsa på en vän. Smakprov på goda, svenska äpplen fanns på flera håll. Tydligen var vi hungriga efter promenaden, för här köpte vi både grillade hamburgare och kaffe. Det blev med andra ord en mycket trevlig dag.

Måndag den 27 augusti 2018
Idag åkte Ingemar till Kristinehamn, där man hade fått hem en ny reservdel i st. f den defekta, som man satt dit tidigare. Allt gick bra, både reparationen och resan.

Tisdag den 28 augusti 2018
Har man en strulig kropp, så har man och det är bara att finna sig i och göra det bästa av situationen. Idag hade jag tid för justering av mina skoinlägg hos PK Fotbädd. Här har man numera ett gipshotell, d v s man kan få lämna kvar sina gipsavgjutningar och då kollas de även regelbundet. Ortopederna är skickliga och jag fick god hjälp.

Direkt efter mitt besök hos PK Fotbädd i Örebro åkte vi till USÖ. Ingemar hade fått en ny tid för magnetröntgen. Den här gången tog de emot honom. Vi fick vänta ca 1 ½ timme, innan vi fick tillåtelse att åka därifrån. Tydligen ville man vara säker på att han inte fick några sviter.
Allt gick bra och vi hann t o m åka till Vivallarestaurangen för att äta. Hit åker vi nästan alltid, när vi har ärenden i Örebro. Lunchbuffé med underbart god mat, allt färskt och vällagat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: