Lördag den 1 september 2018
Cajsa och Bertil på besök

Våra vänner Cajsa och Bertil från Nora kom på ett välkommet besök idag. Vi åt lunch, pratade och skrattade som vanligt.

Männen ägnade sig en hel del åt sina Ipads och datorer, medan Cajsa och jag pratade blommor, satt på altanen och pladdrade som vanligt.

Tiden går fort i trevligt sällskap! Tack för den vackra blomman och för att ni förgyllde vår lördag! Välkomna åter!

Söndag den 2 september 2018
Min son och svärdotter på besök

Idag var det dags för ännu ett kärt besök, min son Peter och min svärdotter Carola. Det var en vacker dag med strålande sol och alla kände för att vistas ute några timmar. Vi åkte ner till vår trevliga lilla asiatiska restaurang, där vi försåg oss från buffén. Vi satte ihop två små bord utanför restaurangen för att äta och njuta av sensommarsolen.

Därefter ville alla åka ner till hamnen. Vi hade tur även där och fick tag på ett bord. Peter och Carola gick till Garvaregården för att hämta kaffe och lite kaffebröd. Carola föredrog glass. Här kunde vi fortsätta att gå igenom sommarens händelser en bra stund, bl. a det fantastiska bröllopet mellan Jennie och Jacob och Moas studentfest.

Vi vet, att ni har fullt upp med era respektive arbeten, barn och i Peters fall även barnbarn, så vi är mycket glada och tacksamma över att ni tog er tid att komma över några timmar till oss. Tack även för den vackra rosen, som vi kommer att plantera ut. Lycka till med resan till släkten i Österrike, Peter och hälsa alla!

IMG_8863

Måndag den 3 september 2018
Utflykt till Tiveden

Vädret var fortfarande det bästa tänkbara och vi passar på varje tillfälle att få komma ut i skogen. Även om jag inte kan gå in i skogarna som förr, går det bra att gå med stavar utefter stigarna. Bär behöver vi ju inte plocka, för i de här områdena finns det varken blåbär eller lingon i år.

Det är gott om flugsvamp av olika slag, och även Karl Johan finns det gott om i skogarna här. Kantarellerna lyser däremot med sin totala frånvaro. Under alla våra små utflykter, har jag hittat en enda kantarell 😊

Tisdag den 4 september 2018
Kiropraktorbesök i Motala – granne död

Vår närmaste granne, som tillsammans med sin man alltid sett efter vår lägenhet under alla år, när vi har övervintrat söderut, har varit sjuk under en längre tid. Nu dog hon snabbt i aggressiv cancer. Denna hemska sjukdom, som skördar så många liv! ☹
Min rörelseapparat har strulat rejält under en längre tid. Snedbelastning på min högra sida tar hårt på rygg, ben och fötter. Som en extra bonus vill högerbenet vika sig. ☹ Har man dessutom fibromyalgi och polyneuropati, kan det bli för mycket ibland. Det är bara att göra det bästa av det som går och det är skönt, att jag har en skicklig kiropraktor i Motala. Vi hann avhandla en hel del ämnen, bl. a motorcykelåkning i Österrike och husbilsåkning på Nya Zeeland.
Det är ju val på söndag. Vi passade på att förtidsrösta på väg hem.

Onsdag den 5 september 2018
Utflykt i trolska Tiveden
Vi åkte bl. a. förbi Vargaklämman och Johannes kammare. Vargaklämman är ett system av gångar med ett flertal in- och utgångar. Förr i tiden, när man var mer rädd för varg än numera, drev man vargarna till klämman, där man kunde döda dem.

Johannes kammare är en grotta, som är 7 x 3 meter, dit mannen Johannes flydde i mitten på 1830-talet för att undkomma koleran. Sägnen förtäljer, att han var den enda, som drabbades av sjukdomen och dog av den.

Söndag den 9 september 2018
Milan Milla i Mariedamm

Idag gjorde vi en utflykt till den gamla, vackra masugnen vid Mariedammsleden, där årets kolmila var tänd sedan några dagar tillbaka.

Här serverades mycket goda kolbullar med lingonsylt och lingondricka, medan vi tittade på motorsågkonstnärernas gedigna arbeten.

Mariedammsleden gick vi tidigare, när vi var yngre. 😊

Tisdag den 11 september 2018
Ingemars lungor är friska! 😊

Idag fick Ingemar klartecken från sin magnetröntgen. Det finns inga fel på hans lungor. Det var en lättnad för oss båda, att få veta.
Jag hade tid hos kiropraktorn idag igen. Skönt att få ryggen tillrättad så bra det går!

Fredag den 14 september 2018
Ingemars dotters familj på besök

Sent på eftermiddagen kom Elisabeth, Mattias och deras två töser, Stella och Luna från Stockholm. Det är fyra månader sedan vi träffades. Så fort barn hinner förändras under den korta tiden! Vi hann med ett par pussel, lite småprat och fika, innan det var dags att sova.

Lördag den 15 september 2018
Till Kumla och Mariedamm
Idag var alla utsövda och efter frukost åkte vi till Kavat i den gamla skostaden Kumla. Här tillverkas det fortfarande kvalitetsskor i läder och barnen behövde nya skodon inför hösten. För att barn inte ska bli hungriga, medan de provar nya skor, serveras mellanmål, bestående av frukt, juice och yoghurt. Vilken bra idé! Vi vuxna försåg oss med en kopp kaffe.

Storstadsbarn har aldrig sett en kolmila, så efter skoinköpen åkte vi till Mariedamm, där kolmilan Milla nu var släckt. Kolbullar gräddades fortfarande och en smed var på plats. En av de ansvariga för milan var vänlig nog att berätta för oss, hur det går till att bygga en mila. Vi fick en ingående beskrivning, mycket intressant!

Jag hade handlat hem, så vi skulle kunna ha tacos till kvällen. Så underbart det är med ungdomar! 😊 Elisabeth och Mathias tog över köket. De gjorde i ordning allt för tacos och dessutom gräddades en äppelkaka! Maten gick åt och vi hann med både filmer på Barnkanalen och att lägga många pussel på Ipaden. En mycket trevlig dag med andra ord.

Söndag den 16 september 2018
Bonusbarnbarnen åkte hem igen

Tiden går fort, när man har roligt och idag var det dags för den unga familjen att återvända till Stockholm, där arbeten och skola väntade.

Vi hann emellertid med både frukost och en lång fikapaus, medan tjejerna sprang av sig i lekparken. Tack för all hjälp och för att ni kom och hälsade på oss! Välkomna åter!

Måndag den 17 september 2018
Till naprapat i Askersund + PK fotbädd

Min rygg var fortfarande inte helt bra och idag fick en av naprapaterna i Askersund fortsätta med en behandling. Efter alla behandlingar kändes det att de av smärta stela musklerna började mjukna. Skönt!
Min snälla granne, Helena kom ner med en flaska äppeldricka, som hon hade gjort. Den var mycket god och smakade verkligen svenska äpplen. Jag har löpande skördat pepparmynta, som jag torkat till te. Helena fick tidigare klippa en hel del och nu får hon ta resten.

Torsdag den 20 september 2018
Robert här på middag – skottskadade i Markbacken

Hösten nalkas med stormsteg. Det är klass 1-varning p g a annalkande stormbyar, så jag passade på att rensa altanen från allt löst. Samtliga blommor togs ner och prydnader togs bort från räcket och väggarna och lades till vinterförvaring i en lår. Dukarna tvättades.
Grannen Robert, som nu är änkeman, skulle komma på middag. Jag tillbringade mycket tid i köket med att laga rejäl svensk husmanskost, fläsklägg och fläskkorv med rotmos. Det är många år sedan jag lagade detta och det är väl inte direkt min favoriträtt. Herrarna uppskattade emellertid maten till fullo och åt med god aptit. Härligt!
Medan vi satt och pratade över en kopp kaffe, ringde min dotter, helt euforisk. Pia och hennes man Tomas hade båda klarat motorcykelkörkortet! De har slitit hela sommaren med att skaffa sig en gedigen utbildning och är verkligen värda ett lyckorus. 😊 Ett stort grattis, säger vi! En vän till de båda skämtade och menade att nästa väl blir Bandidos! Knappast! 😊

På nyheterna kunde vi höra, att man hittat två skottskadade män i Markbacken. En av dem låg utanför den sista skolan jag jobbade i för en del år sedan. Skolpersonalen hade hittat honom.
Betydligt roligare var det att se ett foto på yngsta barnbarnsbarnet, som nu har hunnit bli 8 månader. Den lilla är så snäll och go! 😊

Fredag den 21 september 2018
Stormby och slagregn

Det var tur att jag plockade bort allt löst från altanen igår, för framåt kvällen gjorde stormen Knut en snabbvisit. Han rusade ilsket runt bland träden i skogsbacken och gjorde sitt bästa för att fälla dem, men de stod emot anstormningen. Samtidigt kom ett slagregn, som snabbt förvandlade altanen till något, som liknade en pool. Nåja, det torkar ju och som sagt var det hela kortvarigt. Tur i alla fall att jag plockat bort allt löst! 😊

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Gunnel Wiklund
    Sep 23, 2018 @ 07:53:53

    Ni ligger då inte på ”latsidan”, det händer ju något hela tiden! Kul att få delta!

  2. ingerhl
    Sep 23, 2018 @ 09:14:04

    Hallå min vän! Lite lata har vi allt varit i sommar, men det har varit en hel del reparationer, både tekniska och kroppsliga 😅 Roligt att du kommer att följa oss på vår tripp! Du är en fin vän. Var rädd om dig! 🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: