Med färja över Elbe

Onsdag den 3 oktober 2018
Det regnade hela natten, men sent på morgonen övergick det ihållande regnet till enstaka regnskurar och solglimtar lyste upp tillvaron. Den grå himlen blev ljusare och temperaturen kom upp i 15 grader. Vi kände lust att åka vidare.
Vi har ingen brådska och har beslutat att i möjligaste mån undvika de hårt trafikerade motorvägarna. Det är ganska skönt, att knalla fram på mindre vägar och samtidigt kunna se sig omkring.
Vi lämnade Heide och åkte ner till Glückstadt för att med färja åka över den breda Elbe till Wischhafen på andra sidan floden. Det var ebb och mängder av grågäss låg och guppade i lågvattnet. Det var blåsigt och vi blev ordentligt översköljda med saltvatten. Rutorna var nyss rengjorda. 😊 Motorcyklisterna, som stod bredvid oss, fick bråttom att ta täckning.
Från Wischhafen åkte vi söderut i riktning mot Sittensen. Vägen på andra sidan Elbe var helt ny för oss och här öppnade sig ett nytt, intressant och annorlunda landskap med betydligt frodigare växtlighet. Skogspartier med ett stort utbud av olika sorters lövträd och stora buskage fullkomligt tävlade om livsrummet. Utmed den här vägen finns ofantliga äppelodlingar, där träden fullkomligt dignade av frukt. Bönderna körde kärror, som var överfulla av nyplockade äpplen.
Under hösten är det fortfarande mycket populärt med fester av olika slag i Tyskland. Man annonserar om oktoberfester, äppelfester, vildgåsfester m.m. Det är bara att välja.😊
Vi hade tänkt övernatta på ställplatsen för husbilar i Sittensen, men när vi kom dit, visade det sig, att vägen var avstängd p g a renoveringsarbete av bron. Vi försökte komma in från ett annat håll, men där hade ett tivoli etablerat sig, så vi blev lite villrådiga. Ett äldre par ute på promenad såg vår belägenhet och kom fram till husbilen. De tipsade oss om att åka fram till den närbelägna hembygdsgården, där man skulle kunna stå i lugn och ro på parkeringen. Den ligger inne i ett villakvarter och det var lätt att hitta.

Här var det lugnt med några höns, som knallade omkring helt nära. En och annan promenerade och rastade sina hundar. Jag torkade av bilspeglarna, för att hänga ut ett par tröjor, som jag tvättat på morgonen, när Ingemar gjorde service på bilen. Det var som att locka fram regnet, så det var bara att plocka in tvätten igen.

Vidare söderut till Eschershaussen

Torsdag den 4 oktober 2018
Det var mycket lugnt vid hembygdsgården och vi sov lugnt under hela natten. Vi gick upp tidigt för att äta frukost. Efter en stund kom en polisbil körande och parkerade alldeles intill oss. Jag fick bråttom att klä på mig lite mer.😊 Vad poliserna gjorde där, vet jag inte. De brydde sig i varje fall inte om oss, utan åkte snart sin väg.
Strax därefter kom en skåpbil med dragkärra, som var lastad med Umleitungs-skyltar körande. Även den parkerade alldeles bredvid oss. Till saken hör, att det inte fanns några andra bilar på platsen. Kanske tog arbetarna bara en frukostrast. 😊 Vi passade på att sova en kort stund, innan vi åkte vidare vid 09.00-tiden.
Det var mulet, men uppehåll när vi åkte i riktning mot Minden. Äppelodlingarna blev allt färre. Däremot fanns många julgransodlingar. Något som fick snålvattnet att rinna, var de stora sparrisodlingarna utmed vägen. Under den här dagen passerade vi även stora odlade områden med såväl spenat som fältsallad. De två sistnämnda köpte jag ett par påsar av på LIDL för ett par dagar sedan. Färskt och mycket gott! Majs och foderväxter av olika slag odlas också mycket. De stora fälten, där det växt solrosor väntar på vintervila. På många håll håller bönderna på att harva.

Vi kom fram till Hameln. Den staden besökte vi för många år sedan och var då bl. a till råttfångarens muséum. ”Råttfångaren i Hameln” var åtminstone förr populär att spela son dockteater. Någon stadsrundtur tänkte vi inte göra den här gången, utan bara övernatta på en ställplats i staden. Det fanns plats, när vi kom fram till husbilsparkeringen, men det enda man såg var en stor häck. Det gick inte att betala med kort i automaten och vi hade inte så många Euro, att det räckte.
Det var tidig eftermiddag och Ingemar kände för att åka vidare till Eschershaussen. På den stora parkeringsplatsen finns en speciell yta avsedd för husbilar, som dessutom är avgiftsfri. Tillsammans med en annan husbil stannade vi här för övernattning. Innan det var dags för lite mat, hann vi med en kortare promenad. Det behövdes efter allt stillasittande.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Nils-Åke Hansson
    Okt 13, 2018 @ 20:52:15

    Nu har jag lite att läsa ifatt! Så trevligt att följa er på resan

  2. ingerhl
    Okt 15, 2018 @ 14:00:40

    🙂 Så roligt Nils-Åke! Då behöver du kanske inte någon ny bok! 🙂 Kul att du vill följa oss! Ha det gott båda två!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: