En tjurig navigator

Måndag 8 oktober 2018

Det var 11 grader, mulet och gråkallt, när vi vaknade på morgonen och en tät dimma låg över nejden. Vi åkte A31 och senare A6 i riktning mot Dijon. Navigatorn och Ingemar hade olika uppfattning om vilken väg vi borde åka. Den förstnämnda var mycket tjurig och försökte villa bort oss från motorvägen flera gånger. Till slut förstod vi orsaken. Vi var ju lite trötta på alla långsamma vägar genom skogspartier och små byar, så Ingemar hade ställt in navigatorn på snabb väg idag.
Nu förhöll det sig så att motorvägen, som under normala förhållanden skulle vara snabb, var belamrad med en hel del vägarbeten. När Ingemar ställde om navigatorn till lätt väg, accepterade navigatorn rutten. Det var som sagt flera stora vägarbeten på gång. Ibland var det bara ett körfält och andra gånger fick vi dela körbanan med mötande trafik. Allt förflöt emellertid bra och det skadar inte att sakta ner farten ibland.

Jag lyssnade en hel del på ljudböcker, när vi åker och har också kommit underfund med att det går bra att göra en hel del sittgympa, medan man åker.
Det gäller att ta pauser med jämna mellanrum för att äta och dricka lite, vila och röra på sig. När vi körde in på en stor rastplats nära Dijon, såg vi snart att hela servicebyggnaden var nerbrunnen. Det hade kunnat sluta ännu värre med tanke på all bensin och diesel, som finns inom området.
Tidig eftermiddag lyste solen åter från en klarblå himmel och det blev 20 grader. Efter några mil mulnade det emellertid åter på och när vi kom fram till Givry, vår övernattningsplats, var det helmulet. Det fanns fortfarande några husbilsplatser kvar, när vi anlände, så det var bara att välja, köra upp på klossar för att få rätt läge på bilen, innan det var dags att laga mat. Vi har övernattat flera gånger tidigare här under de gångna åren och det är alltid lugnt.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Anna / Boihusbil
    Okt 16, 2018 @ 18:14:41

    Usch vad otäckt med brand! Vi hinner inte ens lyssna på sommarprat vi. Dels blir vi ständigt avbrutna av Astrid (GPSen) och sen finns ju så mycket vackert att titta på 😀

  2. ingerhl
    Okt 19, 2018 @ 09:22:44

    Visst finns det sträckor ibland, då det kan vara trevligt med en ljudbok, som t ex när man hamnar i en seg långtradarkö. 😆 Navigatorn har vi båda ögonen på hela tiden. Håller med dig om, att det finns mycket vackert att se och under alla våra övervintringsresor har jag hela tiden dokumenterat i såväl ord som bild. Visst är det ett underbart och omväxlande liv! 👍🏽 Ha en fortsatt fin resa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: