En riktig ovädersnatt – min kusins man Ulf är död ☹

Måndag den 15 oktober 2018

Gårdagens regn gick inte att jämföra med nattens ihållande skyfall. Det blåste, åskade och regnet vräkte ihållande ner under hela natten. Ingemar sov mestadels ganska lugnt, men jag var nattvakt och hann spela åtskilliga Mahjong under nattens långa timmar. Vi hade ändå tur, för i ett par orter här nere i södra Frankrike hade det blivit rejäla översvämningar, som dragit med sig både bilar och människor med åtföljd att flera hade omkommit.

På morgonen var det molnigt, men solen tittade fram. Det syntes i omgivningarna att det hade regnat kraftigt. Här och var stod vinstockarna i ordentliga vattenbad och nya vattensamlingar hade bildats.

Jag fick ett sorgebesked via SMS på morgonen. Min kusin Monicas man Ulf är död ☹ Vi känner djupt med dig Monica, samtidigt som det känns tryggt, att du har dina barns stöd. Vi följer dig i våra tankar och tänder ett ljus för Ulf ikväll.

Vår resa fortsatte via N11 mot Pyrenéerna och Spanien. Uppe i Jonquera, där vi tog en mat- och kaffepaus kunde vi konstatera att dieseln är betydligt billigare än i Sverige. Häruppe var det en större brand för några år sedan. Vilken återhämtningskraft det finns i naturen! Grönskan lyste mot oss.

Vi körde av i Figueres, orten som är berömd för konstnären Salvador Dali, och där vi för en del år sedan besökte det fascinerande muséet. Det är väl ärt ett besök. Den här gången blev det inget museibesök, utan vi sökte upp McDonalds, för att kunna surfa en stund. V har visserligen eget internet, men behöver om möjligt vara lite sparsamma. Jag hade en hel del bilder, som behövde föras över och dessutom hade jag inte lagt ut inläggen till bloggen på länge.

Från Figueres åkte vi till den historiska lilla staden Peralada i Katalonien, där det finns en mindre övernattningsplats. Här har man avsatt en del parkeringsplatser enbart för husbilar. Det är kostnadsfritt och här finns både vatten och tömning.

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Anna / Boihusbil
    Okt 19, 2018 @ 19:27:28

    Ja det är verkligen oväder nu. Vi har klarat oss bra också. Står lite söder om Tarragona och det är en del vattensamlingar omkring oss, men ingen större fara alls. Sov inte så gott inatt men nu känner jag mig mycket lugnare. Imorgon kommer solen fram 😀 Beklagar förlusten! Och tack för tipset på gratisplatsen

  2. ingerhl
    Okt 22, 2018 @ 01:14:39

    Tack för kommentaren! Förstår att du också är ”nattvakt” emellanåt 😄 Det väsnas ju rejält, när det är oväder och man bor i husbil,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: