En vacker färd från Annecy mot Albertville

Onsdag den 10 oktober 2018

Lätta sommarmoln svävade fram på himlen och luften var varm, när vi på morgonen lämnade Annecy för att i riktning mot Albertville åka vidare längs den vackra sjön med dess imponerande omgivningar. Den här vägen är mycket vacker med sina storslagna vyer och kan varmt rekommenderas.

Efter att ha provianterat lite på LIDL, letade vi oss fram till motorväg A430, som var skyltad med namn som Chambéry och Grenoble. I den här delen av de franska alperna ligger ett flertal av de berömda skidorterna. Här finns såväl skogsklädda sluttningar som urberg. Höstfärgerna har redan börjat komma och något senare måste det vara ett färgsprakande skådespel med skogssluttningarna.

Värmen hade stigit till 25 grader, när vi fortsatte in på A41 mot Grenoble. Det mulnade på, samtidigt som trafiken tilltog avsevärt. Jag hade föreställt mig Grenoble som en mindre mysig skidort, men det visade sig vara en starkt trafikerad storstad. När vi hade passerat staden, bytte vi till motorväg A49 mot Marseille och Valence. Uppfarten igår till alperna var fylld av tunnlar och höga viadukter. Idag kändes det som en vanlig motorväg. När vi senare kom in på den vanliga och välkända A7, började det komma regnstänk.

Fruktodlingar och lavendelfält avlöste varandra. Regnet tilltog. När vi kom fram till den tilltänkta ställplatsen i Donzére, fanns det bara lerpölar. Så kan det också bli! 😊 Nästa försök i samma ort var en större parkeringsplats. I ett svagt utförslut stod tre husbilar. Intill hade flera brummande långtradare parkerat. Förmodligen hade man kylaggregaten igång. Dessutom var lutningen för stor för min superkänsliga rygg. ☹ Man kan inte alltid lyckas. Det regnade fortfarande och var dessutom mörkt.

Ingemar hittade ett tips på en övernattningsplats långt uppe i skogen, som genast lades in i navigatorn. Efter att ha kört en smal och slingrande skogsväg kom vi fram och där stod vi lugnt och bra bland ekar och ginstbuskar😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: