Mot Perpignan och Saleilles

Fredag den 12 oktober 2018

Natten var blåsig, men varm och morgonen var fortfarande mulen. Vi tyckte att vi hade gjort orten för den här gången och beslöt att lämna Camargue-området med dess typiska vita hästar, svarta tjurar, flamingofåglar, saltberg och risfält för att bege oss mot Perpignan och Pyrenéerna.

Symbolen för den lilla staden – tro. hopp och kärlek

Hästarna hade det något vått och lerigt

Det finns många rondeller överallt i Frankrike och härnere pryder man dem med det som är typiskt för trakten. I en rondell stod stora flamingofåglar i form av konstverk. I en annan hade man byggt upp saltberg och framför dem en traktor med skopa 😊 Här använder man inte teskedar eller matskedar inte 😊

Vi fortsatte i riktning mot Montpellier, Séte och Agde, där vi hela vägen är omgivna av vatten, etanger. Mängder av flamingofåglar stod på huvudena i de låga saltvattensjöarna för att fånga något ätbart.

På ställplatsen i Palavas del Flot stod mängder av husbilar parkerade. I Séte var det kaos i trafiken och det tog mycket lång tid att komma genom stan p g a vägarbeten. Jag älskar franska marknader och långt framme vid ett torg pågick en dylik. Det är konstigt, men ibland saknar bilen bromsar 😊 Nåja, jag måste tillstå, att det var svårt att hitta en parkeringsplats under de rådande förutsättningarna.

Vi fortsatte vår färd. Flera gånger har vi sett grupper av pensionärer, som går stavgång eller är på cykelutflykter. Stavarna är mina ständiga följeslagare, men jag måste erkänna, att jag saknar att kunna cykla, men det är mycket svårt med en tilltagande polyneuropati. Jag har så mycket annat att glädja mig åt. På väg mot Perpignan passerade vi Leucate, där det finns många rester av gamla bosättningar.

På eftermiddagen kom vi fram till vår vinbonde Mas Alert nära Saleilles, där vi övernattat under alla våra resor söderut. Här blev vi som vanligt väl mottagna.

Vinbonden själv är den enda här på gården, som kan lite engelska. Han var trött och berättade, att de hade avslutat vinskörden och vinberedningen först för en vecka sedan. Han var nöjd med årets skörd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: