Till Camargue och Stes Marie de la Mer

Torsdag den 11 oktober 2018

Det regnade hela natten. På morgonen hade regnet upphört, men det var fortfarande mulet. Vi tog oss tillbaka till mer civiliserade områden från vår skogsövernattning. Det var länge sedan vi behövde sätta på värmen under nätterna och idag var det 22 grader redan på morgonen.

Vi åkte N7 och senare A7 mot Nimes. Nu började olivträden bli allt vanligare. Vi hade kommit överens om att åka ner till det vattenrika Camargueområdet, närmare bestämt till Stes Marie de la Mer, som vi besökt flera gånger under tidigare år och gärna ville återse. Som vanligt betade svarta tjurar ute på ängarna och stora vattendränkta risfält kantade vägarna.

I det här området ligger hästgårdar, stallar och ridskolor tätt och överallt erbjuds en hugade ridturer i den vackra omgivningen. Det finns gott om de berömda vita hästarna.

På väg ner till staden, åker man förbi den Ornitologiska parken, där vi verkligen kan rekommendera ett besök.

Vid lunchtid, när vi närmade oss ställplatsen i början av staden, blev det åter sol. Efter lite mat och en vilopaus tog vi en promenad in till staden. Det var en hel del turister ute och flanerade. Många skolungdomar var också på utflykt, men för övrigt var allt lugnt. De romska kvinnorna var som vanligt på plats utanför kyrkan, där de försökte fånga hugade turister, som ville veta mer om sin framtid.

De små butikerna erbjöd mycket av traktens varor, som kryddor, olika varianter av ris och salt, traktens vin i flaskor prydda med bilder av flamingos, tjurar m.m. Jag letade efter en affisch, men hittade inte det jag sökte, så det blev inga inköp.

Ingemar gick ut för att se på havet

Däremot satte vi oss vid en servering nära Medelhavet för att drick en kopp kaffe. På väg tillbaka åt vi varsin glass, som var väl värd sitt pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: