Till Valencia Camper Park

Torsdag den 18 oktober 2018

Egentligen skulle jag ha velat besöka Ecomuséet i Deltebre, men himlen var grå och det väntades mindre bra väder. Vi fortsatte den vackra kustvägen N340 och jag slogs som vanligt med häpnad över de fantastiskt välordnade frukt- och grönsaksodlingarna.

Odling av mandelträd

Överallt var man igång med att skörda. I den här regionen odlas något, som vi längtat efter länge, nämligen kronärtskockor. Plantorna stod i snörräta rader ute i åkrarna. På många håll var ett flertal igång med att skörda grönsaker på frilanden. Långtradarna stod redo att köra vidare med alla godsaker.

 

Vi fortsatte A7 mot Valencia och här började en viss stigning i bergen. De hårt lastade långtradarna hade svårt att hänga med i de långsluttande backarna. Vi hade Valencia Camper Park som mål för dagen och under de sista milen började det väntade regnet att falla. Helt nära Valencia Camper Park finns en anhalt för tåget, som går in till Valencia. Vi har åkt flera gånger härifrån för att upptäcka Valencia. Tågen är fina, det är bekvämt och man kommer direkt in till centrum.

Idag tyckte jag lite synd om de barnfamiljer, som hade varit inne i Valencia och kom hem genomblöta i det tilltagande regnet. En liten tös i 4 – 5-årsåldern, sprang lyckligt omkring enbart i sin volangprydda klänning och hoppade glatt i vattenpölarna. Skor, strumpor och trosor hade hon redan tagit av sig. Hennes föräldrar såg inte så glada ut, säkert med tanke på alla våta kläder i husbilen, en jag kunde inte låta bli att dra på smilbanden. Dessa underbara barn, som har en unik förmåga att leva här och nu! 😊

Det var redan ganska mycket vatten på campingen, men vi lyckades få en någorlunda torr plats, så torr den nu kan vara, när det regnar 😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: