Tvättdag

Måndag den 22 oktober 2018
När vi kom hit igår, var det rengöring inne i husbilen som gällde. Även om man försöker hålla efter, börjar det se mer eller mindre ingrott ut efter en tid. Dammpartiklarna samlas och försöker gömma sig utefter väggarna.
Även tvätten samlas efter en tid och idag var det ett ”måste” att ta hand om all smutstvätt. Det finns tvättmaskiner här på campingen, men de tar god tid på sig. Det är verkligen ”por la mañana” 😊 Fintvätten tog närmare ett par timmar, så den blev nog grundligt ren. 😊 På klädstrecken torkade den i alla fall fort.
Vittvätten samlade jag ihop och Ingemar bar två stora kassar till den närbelägna bensinmacken, där man har stora och utsökt bra tvättmaskiner och tumlare. För säkerhets skull bör man kolla med personalen, att de verkligen har varmt vatten. Tvättmedel doseras automatiskt, så det behöver man inte ta med. Det kändes verkligen fräscht att få bädda rent i sängarna och sortera in rena handdukar och kläder senare under dagen.
På den här campingen finns alltid ett gäng, som bor kvar hela vintern och som återkommer år efter år. Några känner vi igen sedan tidigare.
Det var rejäla oväder för några dagar sedan, när vi stod utanför Valencia. Nu har det kommit rapporter om att bl. a Malagaområdet blivit ordentligt drabbat. I Antequera omkom en brandman. Hans kropp hittades flera kilometer bort ☹

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: