Ljuständning för avlidna

Lördag den 1 december 2018

När vi idag åkte in på området i El Rocio, var det andra parkeringsvakter och vi blev anvisade till en annan plats, vilket vi kunde förstå, eftersom man väntade mycket folk och många bilar.

Här finns riktiga skomakare, där du kan beställa dina skor eller stövlar, allt i äkta läder. I klädaffärerna var det 40 – 50% rabatt på flamencoklänningar. Man kan också handla allt som tillhör olika hästsporter t o m kärror. Ser ut att vara mycket bra kvalitet på allt.

Vi gick in i kyrkan för att vara med under ett par gudstjänster, som löpande avlöser varandra med olika brödraskap som värdar. Varje gudstjänst startar med intåg av det aktuella brödraskapet. De för El Rocio speciellt kombinerade trumslagare och flöjtblåsare går främst. Standar och olika sorters gåvor, bl.a. stora blomsteruppsatser, bärs fram till altaret. Från läktaren sjungs sevillanas i stämmor av kvinnor, män och även blandad kör, mycket mäktigt.

 

Även vi gick in i det lilla kapellet för att tända vaxljus för våra avlidna vänner. Därefter satte vi oss vid en servering för att få lite att äta och dricka. Ingemar åt en rejäl hamburgare, medan jag föredrog paella.

Hästar finns överallt. Man kan åka droskor, som dras av mulåsnor. Barn kan rida på fina ponnyhästar eller större hästar.

 

Framför kyrkan underhöll en grupp folkdansare. På en annan plats dansades sevillanas och linedance.

Därefter gick vi promenadslingan utmed den vackra sjön och fick uppleva en storslagen solnedgång, innan vi återvände till gröngräset utanför lokalpolisen. I en sandrondell höll en ryttare på att dressera sin häst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: