Spanska ridskolan – Fundacion Real Escuela Andaluca del Arte Ecuestre

Torsdag den 29 november 2018

Spanska ridskolans område låg bara ett par kvarter från vår parkeringsplats på torget. Biljettförsäljningen började klockan 10.00 och Ingemar gick i god tid för att köpa biljetter. Uppvisningen började klockan 12.00 och man skulle vara där en kvart före.

När tolvslaget närmade sig, blev det alltmer ont om parkeringsplatser på torget, samtidigt som nya falska ”parkeringsvakter” iförda gula västar uppenbarade sig för att visa in ankommande bilar. Tydligen var de inte helt överens om sina revir, för ett par mannar började t o m att slåss.

Vi kom i god tid och hann gå runt i den vackra trädgården och även få se lite av träningen av hästarna utomhus.

Vi var ett par av de första, som gick in i lokalen, så jag hann ta ett par kort av arenan. Snart fylldes många bänkrader av tillresande turister och föreställningen kunde börja. Tyvärr, eller rättare sagt lyckligtvis, skulle jag vilja säga, är fotografering helt förbjuden. Det skulle störa hästarnas koncentration alltför mycket. Vakter bevakar publiken och vid minsta glimt av en mobiltelefon är de framme och säger ifrån.

Vi var här på en dressyruppvisning för åtskilliga år sedan, med ville gärna uppleva det igen. Det är en uppvisning på hög nivå som framförs med stor skicklighet, kunskap och disciplin. Man sitter andlös från början till slut. Det går inte att beskriva. Det måste ses. Hästarnas dansnummer till flamencomusik och sevillianas var helt häpnadsväckande, likaså deras hopp.

När vi kom tillbaka till husbilen hade vi varken fått förmiddagskaffe eller lunch. Rutinerna blev lite omkastade med förmiddagskaffe klockan 14.00 😊 Dessutom var vi trötta, så vi tog en liten tupplur, innan vi gick ut för att hitta något att äta. Jag hade sett, att det fanns en kycklingrestaurang i närheten. Det passade bra, tyckte vi. Klockan var 16.15, när vi kom dit. Restaurangen visade sig vara en mycket liten servering och köket hade stängt klockan 16.00. Så är det i Spanien! 😊

Ingemar hade sett att det fanns ett mindre köpcenter i närheten, där det fanns ett flertal restauranger och serveringar. Jag hade mycket svårt att gå den här dagen, men vi lyckades komma dit. Endast en kaffeservering hade öppet och vi var mycket hungriga. Jag föreslog, att vi skulle köpa något färdiglagat i en mindre livsmedelsaffär för att stilla den värsta hungern innan vi kunde gå hem för att laga riktig mat. Jag tycker inte alls om fuskmat och halvfabrikat, men idag fick det duga. Vi kom ut med varsin trekant ljust bröd med pålägg och en liten burk öl, satte oss på en parkbänk, åt och delade på vätskan 😊 Kan bara säga, att det inte kändes bra, men var bättre än ingenting.

Vår ”falske parkeringsvakt” fortsatte att antasta oss genom knackningar på dörrar och fönster, men vi öppnade inte. Han fick ingen fast anställning hos oss! 😊

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Gunnel Wiklund
  Dec 05, 2018 @ 09:15:51

  Det är alltid fantastiskt att se samspelet mellan djur o ägare. Förstår att ni njöt!

 2. ingerhl
  Dec 05, 2018 @ 10:24:30

  Jag blir alltid rörd till tårar. Det gäller att ha pappersnäsdukar i beredskap 😂

 3. FREEDOMtravel
  Dec 10, 2018 @ 19:55:02

  Oj vad spännande! Spanska ridskolan drömde jag om att besöka när jag var yngre 😉

 4. ingerhl
  Dec 11, 2018 @ 17:51:40

  Freedomtravel…….Det är inte för sent än, eller hur ☺️ För många år sedan var jag med, när Spanska ridskolan hade en filminspelning i Wien…….👍🏽

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: