Till El Rocio

Fredag den 30 november 2018

Det låg en tät dimma över nejden och det fina duggregnet föll som en skir slöja över jorden, när vi på morgonen lämnade Jerez för att åka till El Rocio.
Himlen klarnade så småningom upp och solen fick åter skicka sina värmande strålar över oss. Jag upplevde en stark lyckokänsla över att åter få vistas i de här områdena. Dessutom mådde min kropp bättre idag, än den gjort på sistone. Vi passerade stora bomullsodlingar. Här och var stack vildsparris upp i det gröna utmed vägkanterna. Här börjar också växthusen med stora jordgubbbsodlingar att ligga utmed vägen. Det byggs många nya vägar i Spanien och även på den här sträckan är flera vägbyggen på gång.

Efter inköp i LIDL och lite lunch fortsatte vi fram till El Rocio, staden i sand, där vi åkte in på området för att parkera till en avgift på 1€. Här möttes vi av de här två trevliga parkeringsvakterna, som anvisade oss en plats och som vi sedan fick en liten pratstund med. Den ene hade en gång flugit till Stockholm och därifrån kört bil till Arendel i Norge, där han vistats hela sommaren.

 

Vi har varit i El Rocio ett flertal gånger under åren, men återvänder gärna hit. Varje helg anländer mycket folk för att till madonnans ära delta i gudstjänsterna i den vackra kyrkan. Det var bara fredagseftermiddag och det hade inte anlänt så många människor än, när vi tog en promenad runt området, in i kyrkan och det lilla kapellet, där det var ljuständning. I den stämningsfullt vackra sjön går ofta hästar och betar i lågvattnet.
Man får bara stå inom området under dagtid, så när solen började gå ner, åkte vi över vägen för att övernatta på den stora gräsplanen utanför lokalpolisen.

Åk gärna en helg till El Rocio för att uppleva den speciella staden! Den stora festen är under pingst, men då är det nog svårt att få plats. På Google, bl.a. i Svenska Magasinet, finns bra berättelser om historien bakom madonnan och kyrkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: