Mazagon

Måndag den 3 december 2018

Vi hade tillbringat en upplevelserik och vacker helg i El Rocio och idag var det dags att åka vidare. Nätterna är svala, men redan på förmiddagen hade temperaturen stigit till 14 grader. Vi åkte nu igenom det stora skogsområdet Doñana, som till stor del är bevuxet med stora mängder pinjetallar. Under tidigare år har vi stannat vid de olika besökscentra som finns och även gjort mindre vandringar.

För några år sedan härjades Doñana av en stor skogsbrand och som syns på fotot har inte naturen återhämtat sig än. Tur nog lyckades man begränsa branden, så den inte nådde till närliggande hamnstaden Huelva med dess enorma områden med oljecisterner och oljehantering.

 

På flera håll varnar man för att det iberiska lodjuret har övergångsställe och det det även finns risk för att hjortar kan hoppa över vägen. En enda gång har vi sett en hjort, som betade innanför stängslet vid Doñana. Lodjur har vi bara sett spår efter tassar på ett ställe.

Här och var höll man på att beskära pinjetallar. Vi stannade på ställplatsen i Mazagon, som ligger utmed havet. Där var fridfullt och havet var spegelblankt. Nära oss stod flera spanska husbilar och även ett par franska. Visst såg vi en solnedgång även här, men även om den också var vacker, kunde den inte mäta sig med solnedgångarna i El Rocio.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: