Månadsmarknad i Castro Marim

Lördag den 8 december 2018
Den här marknaden i Castro Marim har blivit större för varje år. Det var inget vi egentligen behövde, men det är roligt att gå en rundtur för att titta på folklivet. Det mest populära är nog de grillade kycklingarna, som till största delen äts på plats. De stora grillarna var tända och mängder av stolar och bord fanns redan på plats. Ett par musiker stod för underhållningen bland matgästerna. De ihärdiga försäljarna gjorde allt för att överrösta varandra. Öronproppar vore inte helt fel.

Levande fåglar av diverse slag såldes från vagnar. Diverse produkter av kork har blivit allt vanligare de senaste åren. En del hantverk som ex. korgar av naturmaterial såldes också vid några stånd.

Om man sökte snygga sängöverkast, fanns en hel del vid ett par stånd. Vi letade oss fram till en mindre servering, där vi kunde dricka en kopp gott kaffe. Här satt vi ett bra tag och bara njöt av det brokiga folklivet. En bit ingefära och varsin nygräddad munk inhandlades på tillbakavägen.

Marknaden drivs till stor del av romer. Hela familjerna finns på plats. Många små barn får nästan växa upp på marknader. På väg hem stötte vi ihop med marknadens skrotsamlare, som hade packat sin vagn bakom en moped, som nog hade många år på nacken, men fungerade utmärkt.

Senare under dagen gick vi en promenad till Casa do Sal, där man alltid har sevärda utställningar. Under tidigare år har julkrubban funnits i kulturhuset, men i år hade den byggts upp i Casa do Sal.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Rolle o Carina
  Dec 18, 2018 @ 10:20:06

  Lite annorlunda marknader där i södern mot för hemmavid!

  Ha det gott/Kram

 2. ingerhl
  Dec 31, 2018 @ 21:52:14

  Instämmer! Jag älskar de spanska och franska marknaderna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: