Mot Portugal

Fredag den 7 december 2018
Nu är jag gnällig, men den här ställplatsen gillade jag inte ☹ Det är mycket genomfartstrafik och en del åkte förbi med ganska hög hastighet . Dessutom lutar platserna en del och har man dålig rygg, är det inte bra. Dels är det svårt att sova, när man ligger snett och att laga mat, när man står snett är en plåga. Ingemar lyckades sova, men jag somnade inte förrän vid 02.30-tiden. Nu har jag gnällt färdigt! 😊

Igår var det ju helgdag och förmodligen tar många ut en klämdag, för att få en sammanhängande ledighet eftersom det är helgdag även i morgon, ”Den obefläckade avlelsens dag”. Då lär alla affärer vara stängda, så behöver man handla, måste man göra det idag.

Vi tog det lugnt på morgonen. En äldre man hade satt sig på servicestationen, där man tömmer toakassetten. Vi väntade i det längsta och till slut gick Ingemar fram. Mannen ifråga öppnade artigt locket och visade var han skulle tömma 😊 och dessutom talade han om att en vattenkran var bättre än en andra. Vattnet rann fortare där. Det gick inte att koppla slang, utan vattnet fick hämtas med kanna.

Det hann bli hela 18 grader, när vi åkte tillbaka till Huelva, för att fortsätta kustvägen mot Portugal. När det är helg, är det alltid många cyklister i rörelse. Något mycket bra, som vi har lagt märke till, är att flera cyklister har blinkande rödljus baktill på cyklarna. Det har de kanske haft länge, men vi har inte observerat det förrän nu.

Neriumplantor skiljer vägbanorna åt och mot vägrenarna växer cypresser och ginstbuskar. Vi passerade stora odlingar med persimonfrukter, där man höll på att skörda. Även här såg det ut att bli bra skördar. Höga stegar var på flera håll uppresta i olivträden. På ett ställe använde man t o m en mindre lyftkran.
Vi fortsatte fram mot gränsen mellan Spanien och Portugal, där vi körde ner till gränsstaden Ayamonte på den spanska sidan för att tanka och handla en del på Mercadona. Jag köpte bl. a en bit lax, som kommer att gravas.

Vi åkte därefter över den pampiga bron, som förbinder Spanien och Portugal. Här var det nyasfalterat både på den spanska och den portugisiska sidan. Det var välbehövligt. Man håller även på att reparera bron. Nu fick vi en timme tillgodo. Det var dags att ställa tillbaka klockan en timme.

När vi anlände till Castro Marim för övernattning, insåg vi att det skulle bli månadsmarknad under morgondagen. Då får husbilar inte ens stå på ställplatsen, utan får köra bortom rondellen för att ställa sig i området framför bostadshusen. En hel del bilar hade redan parkerat, men det fanns fortfarande gott om plats.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. FREEDOMtravel
  Dec 11, 2018 @ 06:50:09

  Ha det fint i Portugal!!!

 2. ingerhl
  Dec 11, 2018 @ 17:52:43

  Tack Helena och Peter! Önskar er trevliga helger! 🤗😘

 3. Rolle o Carina
  Dec 18, 2018 @ 10:19:06

  Ha det gott i Portugal ändå,här hemma snöar det….Usch o Fy! 🙂

  Kram på er bägge….

 4. ingerhl
  Dec 31, 2018 @ 21:51:22

  Rolle och Carina! Förstår att ni längtar bort…….. Kram på er! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: